Започна акция срещу купуването на гласове в Бургаско, първите удари са в Камено и Средец

Започна акция срещу купуването на гласове в Бургаско, първите удари са в Камено и Средец - E-Burgas.com

Четири досъдебни производства за купуване на гласове са образувани до момента в ОДМВР – Бургас, две от тях в Първо Районно управление – Бургас и по едно в Районни управления – Камено и Средец.

Провеждат се активни полицейски действия против купуването на гласове, като се проверяват фирми за бързи кредити, заложни къщи и малки магазини за хранителни стоки, т.е. места, където има пряка зависимост на хората, взели кредити, пари или стоки на версия и тази им зависимост може да бъде използвана за насочване на гласовете им в полза на определена партия. Извършени са претърсвания и в четири частни домове, разположени в Бургас, Средец и Камено, откъдето са изззети тетрадки със списъци с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаване на кредити във връзка с гласуването за определена политическа сила.    

Извършва се и проверка на сигнал за уговаряне на служители от фирма да гласуват за определена политическа партия.

Действията на полицейските служители за предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите и нарушаване на изборното законодателство ще продължат и през следващите дни.

Свързани статии
Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Акция в столицата срещу компания за криптовалута Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Стотици актове при поредната акция за пияни и дрогирани на пътя Създават спецзвено за престъпления срещу животните и природата Търсят гледач на животни за приюта в Поморие Поредна мащабна акция срещу нарушителите на пътя Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Мъж получи условна присъда за търговия с вот 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна
Тагове
купуване гласове акция вот
Коментари

Още от последните новини