Зам.-министър Руснова в Бургас: Мярката 60 на 40 може да стане 80 на 20

Зам.-министър Руснова в Бургас: Мярката 60 на 40 може да стане 80 на 20 - E-Burgas.com

При засилен интерес премина приемният ден на зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова в Бургас. Над 15 души проведоха консултации с нея в съботния ден. Зам-министърът дискутира различни казуси с гражданите, свързани с мярката 60/40. Срокът за кандидатстване по нея е удължен, стана ясно по време и на приемния ден.

Представители на фирми от туристическия сектор се запознаха и с програмата "Заетост за теб", която предстои да стартира в края на месец юни. Тя позволява на работодателите да наемат хора, останали без работа и регистрирани в Бюро по труда. Туристическия бранш проявява интерес и към мярката, по която ще се отпускат по 290 лв.

Зорница Русинова поясни, че се работи мярката 60/40 да стане 80/20 и да обхване туристическия сектор, като по 290 лв. месечно за служител ще получават не само транспортните, но и туристическите фирми. Работодателите ще могат да кандидатстват едновременно за мярката 60/40, както и за изплащане на субсидии от 290 лв. към работната заплата на служителите си, което комбинирано образува вариацията 80/20.

Следващата събота, 27 юни, Зорница Русинова отново ще проведе приемен ден в централата на ГЕРБ в Бургас, от 12.00 до 15.00 ч. Преди нея, от 9.00 до 12.00 ч. приемна с гражданите организира зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова.

Предварителни записвания за приемните дни могат да бъдат направени на тел. 0884800023.

Свързани статии
Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Удължиха ковид мерките в цялата страна Още осем области връщат ковид мерките Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон От днес маските не са задължителни, а желателни Доц. Кунчев предупреждава за внимателно разпускане на мерките Край на всички ковид ограничения от 1 април Ново разхлабване на COVID мерките у нас Последен ден с по-строги ковид мерки, ето къде трябва да се показва зелен сертификат
Тагове
мерки 60 на 40 зорница русинова
Коментари

Още от последните новини