Задържаха нова група българи на летище в Париж

Задържаха нова група българи на летище в Париж - E-Burgas.com
Снимка btvnovinite.bg

Нова група българи са задържани на летище „Шарл дьо Гол" в Париж. Още 10 наши сънародници са опитали да влязат във Франция, но са били спрени, съобщи bTV. Те са заминали с полета София - Париж, който вече прибра друга група от 73-ма българи, върнати от френската столица.

От министерството на външните работи съобщиха снощи, че България отказва защита, както и при първата група работници. И новите задържани не са се съобразили с уведомленията, които са публикувани на сайта на МВнР, на посолството и на специализирания сайт на правителството за коронавируса,че от 8 април Франция не допуска сезонни работници.

„Много ценя, че чужденци идват в страната ни. Че чужденци приемат да извършват работа, която други тук отказват. И ми се струва важно да се знае, че не всички французи смятат, че българите нямат право за влизат в страната. И ако идват, толкова по-добре, защото всички сме "печеливш-печеливш", както казваме във Франция", отбелязва адвокат Кантен Декемп.

При най-добрия сценарий, както досега, българи ще могат да влизат просто с личната си карта, без да доказват какво и да било.

В най-лошия сценарий-остава забраната за влизане за сезонните работници, следва задържане в административен центьр за чужденци и връщане в България. Със съответните последици - 14 дни карантина там. Т.е. затруднено връщане обратно във Франция.

Свързани статии
Христо Иванов: Иво Баев се отклонява от националната политическа линия на коалицията 270 са новите заразени с коронавирус у нас Гърция допуска българи по летищата само с отрицателен COVID-19 тест 270 нови случаи на коронавирус у нас Посрещнахме украински туристи с носии и гайди на летище Бургас (Снимки) Осем години след атентата на летище Бургас - дело с 80 тома, 170 свидетели и 100 експертизи Един случай на коронавирус в Бургас, 298 в страната Демоктратична България: Свалена ли е наистина охраната на Пеевски и Доган от НСО? Христо Иванов: Вчера стана ясно, че Пеевски управлява МВР Иво Баев: Срам ме е, че съм юрист в държава с такъв правосъден министър
Тагове
българи летище париж
Коментари

Още от последните новини