Задържаха нова група българи на летище в Париж

Задържаха нова група българи на летище в Париж - E-Burgas.com
Снимка btvnovinite.bg

Нова група българи са задържани на летище „Шарл дьо Гол" в Париж. Още 10 наши сънародници са опитали да влязат във Франция, но са били спрени, съобщи bTV. Те са заминали с полета София - Париж, който вече прибра друга група от 73-ма българи, върнати от френската столица.

От министерството на външните работи съобщиха снощи, че България отказва защита, както и при първата група работници. И новите задържани не са се съобразили с уведомленията, които са публикувани на сайта на МВнР, на посолството и на специализирания сайт на правителството за коронавируса,че от 8 април Франция не допуска сезонни работници.

„Много ценя, че чужденци идват в страната ни. Че чужденци приемат да извършват работа, която други тук отказват. И ми се струва важно да се знае, че не всички французи смятат, че българите нямат право за влизат в страната. И ако идват, толкова по-добре, защото всички сме "печеливш-печеливш", както казваме във Франция", отбелязва адвокат Кантен Декемп.

При най-добрия сценарий, както досега, българи ще могат да влизат просто с личната си карта, без да доказват какво и да било.

В най-лошия сценарий-остава забраната за влизане за сезонните работници, следва задържане в административен центьр за чужденци и връщане в България. Със съответните последици - 14 дни карантина там. Т.е. затруднено връщане обратно във Франция.

Свързани статии
Първият чартърен полет на летище Бургас се очаква на 10 април С полети до 3 полски града Летище Бургас открива летния сезон Нови правила за идващите от червени ковид зони Ивайло Мирчев също хвърли оставка Христо Иванов: Резултатът ни не е провал, но е разочароващ Казанлъшки рози ще радват посетителте на летище Бургас Лозан Панов заподозря предателство от страна на "Демократична България" Лозан Панов: ДПС играе на изборите с двама, трима играчи "Демократична България" твърдо застава зад Лозан Панов за президент "Демократична България": Дайте ни мандата, за да гарантираме дълбока промяна в страната
Тагове
българи летище париж
Коментари

Още от последните новини