Обвиниха четирима за търговия с кръв от длъжници

Обвиниха четирима за търговия с кръв от длъжници - E-Burgas.com

Четирима души са обвинени за участие в престъпна група за търговия с кръв от малоимотни хора и длъжници. Групата е действала на територията на град Русе, съобщиха от специализираната прокуратура, цитирани от БНР.

Oбвиняемите са набирали донори „на повикване“, които при нужда са били длъжни да се явят незабавно за „даряване“ на кръв. 

Клиентите са били причаквани пред болници или местния център за кръвопреливане, а самата сделка е ставала извън медицинските заведения и без знанието на работещите в тях.

За трима от участниците в групата прокуратурата ще иска постоянен арест, а четвъртият ще бъде освободен срещу парична гаранция.

Свързани статии
Полицията и прокуратурата разкриха крупни измамни схеми в Бургас (Снимки) Бургаският съд предаде поморийския измамник Полихрон на австрийските власти Поредна акция в Бургас, този път на прицел са лихварите Хванаха на яхта в Поморие българин обявен за международно издирване Зачестяват измамите с ремонт на покриви КЗП: Най-честите измами през лятото са заради нелоялни търговци Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Бургазлии ще търсят помощ в правосъдното министерство заради имотни измами Измами с болнични за над 2 млн. лв. Мнимият ''полицай'' загази още, разкриха нови жертви на измамите му
Тагове
длъжници лихвари търговия с кръв измами
Коментари

Още от последните новини