За какво трябва да внимава всеки шофьор през зимата?

 За какво трябва да внимава всеки шофьор през зимата?  - E-Burgas.com

Между празничните дни е засилен трафикът по всички пътища в страната. Днес отново се очаква хиляди хора да тръгнат на път, но времето е лошо, в цялата страна температурите са ниски, а пътната настилка е мокра и хлъзгава, което създава сериозна предпоставка за катастрофи.

Екип на БНТ е на една от най-неврологичните точки от пътя София-Варна край Велико Търново, където за съжаление често стават тежки инциденти. Денят започна с обилен снеговалеж в района, а заради лошото време няколко ТИР-а закъсаха на изхода на Велико Търново в посока Варна, установи проверката на БНТ.

"Задължителната подготовка през зимата включва зимни гуми, антифриз, който да не замръзва и най-добрият вариант е когато се тръгва на дълъг път резервоарът винаги да е пълен до горе. Винаги да има допълнителен чифт топли дрехи и обувки", препоръчва автомобилният състезател Калин Стефанов.

По думите му шофьорите трябва да преценяват къде е заледено, къде асфалтът е мокър, и да оставят по-голяма дистанция.

Неспазването на дистанция и недоброто разчитане на пътните условия са сред основните причини за верижни катастрофи, поясни пътният експерт.

Свързани статии
Засилен трафик се очаква по пътищата и днес Поредица почивни дни: Очаква се засилен трафик към Гърция Хиляди българи традиционно се отправят към Одрин, за да пазаруват Очаква се засилен трафик и днес, КАТ с допълнителни проверки Старозагорец натъпка 13 бежанци в Голфа си, хванаха го на изхода на Бургас Потвърдиха най-тежката мярка за трима бургаски каналджии Петков се срещна с Ердоган, обсъдиха и трафика по КПП-тата Облекчават трафика по южната граница МРРБ разработва идеен проект за тунел при Прохода на републиката Засилени проверки за спазване на правилата по пътищата
Тагове
трафик
Коментари

Още от последните новини