За и против икономическо сътрудничество между Бургас и Пловдив в местния парламент

За и против икономическо сътрудничество между Бургас и Пловдив в местния парламент  - E-Burgas.com

За и против създаване на меморандум за икономическо сътрудничество между община Бургас и Пловдив противопостави кметът Димитър Николов и опозиционерът в местния парламент Константин Бачийски.

Както е известно в новия програмен период приоритетна ще бъде регионалната децентрализация, което предоствя възможност за сътрудничество между различните общини у нас.

„Пловдив е доста напреднала икономически община, можем да черпим от техния опит, за сметка на това ние имаме пристанище. Един по един сме незабележими, важно е да покажем характер и лице, че можем да си партнитаме“, сподели кметът на община Бургас Димитър Николов.

Точката от Дневния ред на Общинския съвет срещна сгласие от всички групи, но Константин Бачийски предложи общината да се „застрахова“, като се добави клауза, в която Бургас да може да се оттегли от споразумението с тримесечно предизвестие. Причина за това е, че и Бургас и Пловдив имат множество конкурентни цели помежду си.

Показателна бе включването на Павел Маринов от БСП, който остро осъди предложението на Бачийски, като заяви че това категорично би поставило под съмнение въпросното партньорство.

В крайна сметка точката бе гласувана единодушно от всички с „да“.

Свързани статии
Общи проекти с Турция за 34 млн.евро предвижда нова програма Виетнам с интерес за сътрудничество в много области с Бургас Бургас търси начини за сътрудничество с Турция след кризата
Тагове
пловдив партньорство сътрудничество меморандум
Коментари

Още от последните новини