Вразуми ли се църквата? Призоваха хората да си останат вкъщи за празниците

Вразуми ли се църквата? Призоваха хората да си останат вкъщи за празниците - E-Burgas.com

С голямо внимание се очаква становището на Светия синод за предстоящите празници, за това как в условия ва световна пандемия ще може да се празнува.

"Имаме много градивна среща с Националния щаб. Светият синод призова вярващите да останат в своите домове, за да избегнем струпването на маса хора", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" митрополит Антоний.

Върбата, която се раздава по време ва Вход Господен в Йерусалим ще бъде изнесена отвън. Църковнослужителите ще бъдат оборудвани с маски и ръкавици. Ще се търси съдействието на общински власти.

За Великден също традициите ще бъдат спазани, но отново отвън. Ще се спазва отстояни между хората, за да може да не се допусне голямо струпване на маса.

Ген. Мутафчийски вчера призова да не мислим за Цветница и за Великден като за празници и да си останем вкъщи. Според митрополитът надали той се е опитвал да омаловажи празниците.

"Това е една такава ситуация, с която не се е сблъсквало човечеството. Нармално е и да няма адекватни действия от страна на всички. Може пък Бог да иска да ни смири, защото като че ли човеците станаха много егоисти, много горди. Ние трябва да си извадим парвилните изводи. Църквата призовава хората да останат в своите домове, да посрещнат там празниците. Служби ще има.." заяви митрополит Антоний:

Според него взетите мерки са достатъчно строги и правилни.

 

Свързани статии
Нова акция по пътищата за празниците, АПИ спира с ремонтите Очаква се засилен трафик в цялата страна Реставрират бургаския храм "Св.св. Кирил и Методий" в автентичния му вид Лаборатория „ЛИНА” обявява дежурните си филиали по време на майските празници Днес е петият ден от светлата седмица Първите учебници по религия влизат в училище от есента Мюфтийството само затваря джамиите у нас за Рамазан Бургас показа здрав разум на Великден (видео) Затягат контрола за пътуване между градовете по Великден МВР ще охранява 4000 храма на Великден, няма да допуска струпвания
Тагове
църква религия празници
Коментари

Още от последните новини