Видеокамери ще следят за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в Бургас, солени глоби чакат нарушителите

Видеокамери ще следят за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в Бургас, солени глоби чакат нарушителите - E-Burgas.com

Солидна глоба ще получават нарушителите, които изхвърлят неправомерно отпадъци извън контейнерите за смет. Санкцията е до 500 лева за граждани и до 5 000 лева за юридически лица.

От сега контролът и установяването на нарушителите ще се извършва и чрез видеокамери, които ще бъдат монтирани на места в близост до  контейнерни площадки, където най-често са констатирани нарушения.

Камерите ще се наблюдават в реално време от ЦВУТ към Община Бургас, а кадрите с нарушителите ще се изпращат в полицията за установяване на извършителите.

До този момент инспекторите от отдела за опазване на околната среда към Община Бургас са съставили множество актове по този повод след подадени сигнали.

Налагането на глобите има за цел да ограничи до минимум изхвърлянето на отпадъци от различен характер  извън  контейнерите, най-често едрогабаритни и строителни, което води до замърсяване на градската среда.

Община Бургас от години предоставя услуга за безплатно извозване на едрогабаритни и строителни отпадъци, генерирани от ремонтни дейности в домовете. Всеки гражданин може да заяви ползването на тази услуга на телефон: 056/84 48 20 и 0893/337909.

Извозването се осъществява в интервала от 08.00 до 14.00 ч. в делнични дни. Строителните отпадъци трябва да бъдат поставени в чували като количеството не надвишава 3 куб. м. Отпадъците се изнасят на място с осигурен достъп за специализирания автомобил не по-рано от деня за извозване. За живущите в кварталите извозването се осъществява два пъти месечно. Услугата се предоставя безплатно веднъж годишно за всеки жилищен имот.

Свързани статии
Несебърлии показаха добра активност в кампанията за разделно събиране (Снимки) Община Бургас отново предупреждава: До 5000 лв. глоба за замърсяване на градската среда! От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки) Бургас домакин на семинар за намаляване на морски отпадъци Ето как да си изхвърляме едрогабаритните и строителни отпадъци безплатно Багер депонира тонове водорасли край Сарафово, предстоят проверки Деца събраха над 840 литра пластмасови отпадъци от плажа в Сарафово Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море Камиони с тонове пластмасови отпадъци са задържани на границата с Турция (Снимки) В Поморие събраха над 6 тона ненужни електроуреди (Снимки)
Тагове
боклуци отпадъци разделно събиране
Коментари

Още от последните новини