Фекални води се изливат на плажа в Обзор

Фекални води се изливат на плажа в Обзор - E-Burgas.com

Сигнал за отпадни води в южната част на Обзор. Авторът му обяснява, че канализацията на няколко почивни бази и хотели минава под крайбрежната алея на града, която в момента е разрушена от морето и фекалните води се изливат на плажа, пише cross.bg. Според подалия сигнала общините Обзор и Несебър си "прехвърлят топката" от години. Пътят към плажа „Обзор - Юг" е разрушен, има паднал бетон и стърчащи жлеза в следствие на бурите през зимата.

Притесненията ни са, че спуканият колектор за отпадните води ще допринесе до много неприятни изживявания за туристите на града, но и проблеми с хигиената, разказа хотелиерът Ивайло Каснаков. Според него, ако близките хотели се напълнят дори на 20%, всички отпадни води ще се излеят на плажа. По думите на концесионера на плажа Сергей Иванов проблемът е от 2 г. и никой не ремонтира алеята.

Докато парите от данъци на жителите на града влизат в община Несебър, тя трябва да се ангажира с проблемите на Обзор, заяви Христо Янев, кмет на община Обзор.

Представител на община Несебър не прие поканата на екипа на bTV, но късно снощи на сайта на общината е публикувано съобщение, което гласи, че в момента тя е в процес на подготовка на процедура по избор на изпълнител на аварийния ремонт.

Свързани статии
Възстановяват щетите по крайбрежната алея в Обзор В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии От утре паяк ще отстранява нарушители по улиците на Обзор Съмнения за изливане на замърсени води в Бургас Обзор в трескава подготовка за летния сезон (Снимки) Николай Димитров: Обзор е на дефицит всяка година, искат да застроят Емона и Иракли Несебърлии показаха добра активност в кампанията за разделно събиране (Снимки) Започна изграждането на нов паркинг и детска площадка в Обзор Трима пострадаха в катастрофа в района на Обзор Парадокс в Несебър: Готвят нов контрареферендум
Тагове
обзор фекалии отпадни води
Коментари

Още от последните новини