В Зоопарк Бургас пристигнаха нови екзотични животни (Снимки)

В Зоопарк Бургас пристигнаха нови екзотични животни (Снимки) - E-Burgas.com

Голямата изненада, която са подготвили от Зоопарк Бургас е пристигането на нови екзотични обитатели. В зопарка са настанени двойка Северноамерикански пуми от вида Конколор кугуар. Младите животни са на възраст от 2 години. Те са и единствени за България.

А стопаните на зоопарка споделят, че ще се надяват и на скорошно поколение. След силния ураган, който нанесе сериозни щети, Зоопарк Бургас оцеля. Въпреки сериозните поражения, от зоопарка съобщават, че с много усилия и отдаденост ще продължат да се развиват и да радват своите посетители.

Малко след бурята се родиха и първите животинки. Това са пет мини прасенца. За техни имена са избрани - Ураган, Стихия, Торнадо, Смерч и Буря.

Текст и снимки: Елеонора Дъбова

Галерия
Свързани статии
Дядо Коледа раздаде подаръци на животните в Зоопарка в Бургас Зоопарк Бургас със специална празнична програма до Коледа Малки каракалчета събират погледите на посетителите в Зоопарк Бургас (снимки) Бургаските Цезар и Клеопатра си имат три каракалчета (Снимки) Посетителите на Зоопарк Бургас ще видят уникална колекция от яйца (Снимки) Бебе антилопа от рядък вид се роди в Зоопарк Бургас (Снимки) Емилия Тончева: Айтоският зоопарк може да се превърне в биопарк, уникален у нас Бургаският зоопарк ще работи без прекъсване до края на годината За щраусите ему Гергана, Елена и Виктор от Зоопарк Бургас, настъпи австралийското лято Нови обитатели пристигнаха в бургаския зоопарк (Снимки)
Тагове
зоопарк
Коментари

Още от последните новини