Малки каракалчета събират погледите на посетителите в Зоопарк Бургас (снимки)

Малки каракалчета събират погледите на посетителите в Зоопарк Бургас (снимки)  - E-Burgas.com

Децата на единствената двойка каракали у нас Цезар и Клеопатра станаха една от най-големите в Зоопарк Бургас.

Двете малки котачета се родиха през юни, но растат бързо и вече излизат от бебешката си фаза. 

При възрастните каракали дължината на тялото е от 60 до 105 cm, а опашката е почти една трета от тялото – от 23 до 35 cm. Теглото на мъжките е 13 – 20 kg, а на женските около 11 kg. Женските са значително по-дребни на ръст. 

Размножителният период на каракала е в началото на пролетта. Интересното при Цезар и Клеопатра е, че станаха официална двойка на 14-ти февруари - денят на влюбените.

 

Галерия
Свързани статии
Дядо Коледа раздаде подаръци на животните в Зоопарка в Бургас Зоопарк Бургас със специална празнична програма до Коледа В Зоопарк Бургас пристигнаха нови екзотични животни (Снимки) Бургаските Цезар и Клеопатра си имат три каракалчета (Снимки) Посетителите на Зоопарк Бургас ще видят уникална колекция от яйца (Снимки) Бебе антилопа от рядък вид се роди в Зоопарк Бургас (Снимки) Емилия Тончева: Айтоският зоопарк може да се превърне в биопарк, уникален у нас Бургаският зоопарк ще работи без прекъсване до края на годината За щраусите ему Гергана, Елена и Виктор от Зоопарк Бургас, настъпи австралийското лято Нови обитатели пристигнаха в бургаския зоопарк (Снимки)
Тагове
Зоопарк
Коментари