В Поморие разширяват обхвата на важна социална услуга

В Поморие разширяват обхвата на важна социална услуга - E-Burgas.com

Община Поморие разширява обхвата на патронажната грижа – брой потребители и лица, предоставящи услугата, чрез реализацията на нов проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, по процедура “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3”.

Целта на проекта е оказване на подкрепа на възрастни хора с ограничения или невъзможност от самообслужване, както и на лица с увреждания или лица, поставени под карантина във връзка с COVID – 19.

На потребителите от целевите групи ще се извършва доставка на хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

Услугата по доставка на хранителните и лекарствени продукти е безплатна, но средствата за покупката, както и заплащането на битови и други сметки ще се извършва само с личните финанси на потребителите.

За целите на проекта са разкрити 12 нови работни места за служители, които ще обслужват допълнително до 82-ма потребители, жители на община Поморие. Към момента, услугата „Патронажна грижа“, предоставена от Общинско предприятие „Социално обслужване“ помага на 90 лица в нужда. Обособено е работно помещение, където ще бъде позиционирано диспечерско звено. Подадените заявки ще бъдат приемани и обработвани от диспечер, който ще отговаря за навременното им пренасочване към изпълнителите на доставки.

Услугите се предоставят след подаване на заявка на телефон 0596 22351. Срокът на проекта е 10 месеца.

Проектът „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания за превенция разпространението на COVID-19 в община Поморие“ се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, по процедура “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3”.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини