В криза ли е парламента? БСП готова да вземе третия мандат

В криза ли е парламента? БСП готова да вземе третия мандат - E-Burgas.com

Реакции на лидерите на политическите сили в НС, след като вчера стана ясно, че кабинет на ИТН няма да има.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова увери, че левицата ще разговаря с всички партии без ДПС и ГЕРБ, ако президентът Румен Радев им връчи третия мандат.

"Не поставяме условия преди мандатът да дойде при нас. Призовавам партиите на протеста да се успокоят, да не поставят предварителни условия и да търсим решения", каза тя, цитирана от Dnes.bg.

По думите й социалистите разбират своята тежест като партия с 36 мандата. "Ще проявим разум и грижа за решаване на проблемите", добави тя.

Според Даниел Митов от ГЕРБ по-реално е да се отиде на нови избори, въпреки че това не е добре за никого.

"Страната има нужда от работещо правителство. Никой не пожела да играе по правилата на парламентарната демокрация. Отговорността не е наша", коментира той.

Митов заяви, че ГЕРБ тепърва ще преценят как ще действат в тази безпрецедентна ситуация.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отсече, че политическата сила има ясна позиция, когато има ситуация за гласуване.

"В момента няма такава ситуация, вие какво очаквате", каза още лидерът на ДПС и остави без отговор въпроса как ДПС ще постъпи при трети мандат.

 

Свързани статии
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Митинги за правителство и нови избори блокират столицата днес ПП публикува коалиционното споразумение БСП започва разговори за съставяне на редовен кабинет Президентът връчва третия мандат на БСП ИБГНИ ще се борят за реализация на третия мандат Премиерът Стефан Янев призова за актуализация на бюджета НС от ранни зори се събра: ще бъде ли гласуван кабинета "Николов"? ”Дондуков 2”: Кабинетът трябва да бъде гласуван "Зелените" се обявиха против проектокабинета на ИТН
Тагове
правителство
Коментари

Още от последните новини