Президентът връчва третия мандат на БСП

Президентът връчва третия мандат на БСП - E-Burgas.com

Днес президентът Румен Радев ще връчи на БСП третия мандат за съставяне на правителство. Това е последен опит в рамките на това Народно събрание да бъде излъчен кабинет, показа БНТ.

Най-голямата политическа партия "Има такъв народ" отново повториха, че няма да подкрепят какъвто и да е кабинет. Дали "Демократична България" ще участва в преговорите - ще решат колективните органи на обединението. "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще отговорят на поканата за преговори, но настояват да няма участие на ГЕРБ-СДС и ДПС.

От ГЕРБ посланието е ясно - те ще се обявят против предложението за правителство на левицата.

Няма срок, в който да бъде обявена номинацията за премиер на БСП, но веднага след като името му стане ясно, започва да тече 7-дневен период, в който той трябва да представи състава на ново правителство. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че тя няма да бъде номинирана за поста и че предложеният за премиер не трябва да е политическа, а консенсусна фигура.

Свързани статии
Лозан Панов: ДПС играе на изборите с двама, трима играчи Мустафа Карадайъ ще е кандидат за президент от ДПС "Демократична България" твърдо застава зад Лозан Панов за президент Проф. Герджиков: Не съм партиен кандидат, очаквам подкрепата на всички граждани Проф. Герджиков: Имам качества за обединител на нацията Радев призова Борисов да се кандидатира за президент Кандидатпрезидентската кампания стартира през октомври БСП започва разговори за съставяне на редовен кабинет Радев: Давам време за третия мандат до петък, търпението на гражданите се изчерпва ИБГНИ ще се борят за реализация на третия мандат
Тагове
президент мандат правителство
Коментари

Още от последните новини