Част от Родопите още са без електричество

Част от Родопите още са без електричество - E-Burgas.com
Снимка bgonair.bg

Някои села в Родопите все още се възстановяват от пороите и лошото време. Много от тях все още са без електричество. Тежкият сняг, който падна, затруднява аварийните екипи, съобщи bTV. Те работят почти денонощно. Почти всеки ден има паднали свлачищата и дървета. На труднодостъпни места има счупени стълбове и скъсани жици.

"В селото нямаше ток два дни. Електричеството е възстановено от вчера в 16 ч., но околните села все още нямат ток. Причината за това са паднали големи борове на далекопровода, има скъсани жици. Мобилни генератори има само в старческия дом", обясни кметският наместник на смолянското село Полковник Серафоимово Христо Мусурлиев.

Вчера се проведе среща между областните управители на пострадалите райони и премиера Кирил Петков. На срещата бе обещано да се направи спешно оценяване на щетите и да се разрешат проблемите.


 


 

Свързани статии
В Карловско са притеснени от задаваща се евакуация Военни продължават да помагат на хората в Карловско Уикендът идва с предупреждение за опасно време Село в Смолянско е откъснато от света заради срутен път 4 общини продължават да бедстват 26 населени места продължават да са без ток Кметът на Средец се страхува от всеки интензивен дъжд, ще укрепват общината с 1 млн. лева Ропотамо преля, затвориха пътя Приморско - Созопол Почистват превантивно Малка река и Чакърлийска срещу наводнения
Тагове
бедствие родопи
Коментари