Село в Смолянско е откъснато от света заради срутен път

Село в Смолянско е откъснато от света заради срутен път - E-Burgas.com
Снимка btvnovinite.bg

Жълт код за валежи в шест области на страната. Снегът създаде допълнителни проблеми за общините в Смолянска област, борещи се с последиците от проливните дъждове. Десетки селища са без електрозахранване заради паднали дървета и скъсани електропроводи, показа bTV. Проблеми и в Радомирско. Продължава бедственото положение в общините Смолян, Неделино, Девин и Рудозем.

Частично бедствено положение е обявено в община Мадан, но за Борино то беше отменено. Почти 70% от населените места към 8 ч. сутринта са били без електроснабдяване. Триград е едно от местата, които са напълно откъснати заради срутвания на пътя. Ток има, но водоснабдяването е прекъснато. Осигурени са основни продукти като храна, вода и лекарства.

От ВиК са обяснили, че се очаква поне 10 дни да няма вода. В цялата Смолянска област има забрана за движение на тежкотоварни автомобили.

Свързани статии
В Карловско са притеснени от задаваща се евакуация Военни продължават да помагат на хората в Карловско Уикендът идва с предупреждение за опасно време Част от Родопите още са без електричество 4 общини продължават да бедстват 26 населени места продължават да са без ток Кметът на Средец се страхува от всеки интензивен дъжд, ще укрепват общината с 1 млн. лева Ропотамо преля, затвориха пътя Приморско - Созопол Почистват превантивно Малка река и Чакърлийска срещу наводнения
Тагове
бедствие
Коментари

Още от последните новини