В Бургас вече слагат от трите ваксини, над 500 души минаха за ден

В Бургас вече слагат от трите ваксини, над 500 души минаха за ден - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

511 души са се ваксинирали против Covid-19 в област Бургас вчера, показва справка с единния информационен портал у нас. 

Най-много дози с били поставени от препарата на AstraZeneca - 298, следван от Pfizer-BioNTech със 186 и Moderna с едва 27. 

До този момент в областта са били ваксинирани 23 220 души, като 4394 от тях са получили от двете дози.

Масовата имунизация в момента тече на няколко места в града, като записване за това може да стане онлайн в удобна дата и час за лицето, което желае да си постави ваксина. В платформата има опция, в която може да бъде направена и заявка за желаната ваксина. В момента обаче най-големи количества в областта има от AstraZeneca и повечето желаещи получават именно от този препарат. 

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини

Светът
В Бургас вече слагат от трите ваксини, над 500 души минаха за ден - E-Burgas.com

TikTock

Светът
В Бургас вече слагат от трите ваксини, над 500 души минаха за ден - E-Burgas.com

Африка