В Бургас тръгва подписка срещу изграждането на подземен паркинг

В Бургас тръгва подписка срещу изграждането на подземен паркинг  - E-Burgas.com

След като скандалното обществено обсъждане за изграждане на подземен паркинг до хотел „България“, нажежи страстите в Бургас вчера, бе организирана и подписка срещу реализирането на противоречивия проект. Нейни организатори са местната група ОЗБГ.

Според младежите от организацията осъществяването на проекта няма да е в полза на гражданите, а ще бъде за обслужване на частни интереси. Затова считат идеята за ненужна на бургазлии.

Ето и мотивите, заради които тръгва подписката против изграждането на паркинга:

  • Разрушаване на съществуваща и вече облагородена зелена площ, и невъзможността за възстановяване на дървесните и други растителни видове;
  • Евентуалният паркинг няма да разреши проблемите на гражданите с паркирането, а има за цел да обслужи интересите на хотел „България“ и прилежащото към него казино;
  • Този проект ще генерира допълнителен трафик към центъра на града, което е в противоречие със съвременните урбанистични тенденции;
  • Проектът ще застраши конструктивната цялост на втората най-стара църква в България, след като при строеж на друг подземен паркинг беше нарушена целостта на най-големия християнски храм в град Бургас „Св. Св. Кирил и Методий“.

„Ние сме жители на град Бургас, които са недоволни от случващото се и за това предприемаме превантивни законови мерки, за да не допуснем реализирането на спорното инвестиционно намерение“, твърдят от ОЗБГ.

Предстои да бъдат обявени дата и място за предстоящата подписка.

Свързани статии
Съобщение от община Бургас Общинският съвет в Бургас се обяви срещу фалшивите новини Георги Дракалиев: Фалшива новина е, че община Бургас се готви да разреши разрушаването на част от историческия център Тръгна и онлайн подписка против подземния паркинг до хотел "България" Ето причините, които накараха бургазлии да организират подписка срещу нов паркинг Бургаската общественост ще проведе ново обсъждане за скандалния казус с паркинга Атакуваха с фалшиви гласове анкетата на e-Burgas за подземния паркинг до хотел „България“ Димитър Найденов: Канят се да разрушат част от историческия център на Бургас Цензурирано ли беше онлайн обсъждането за подземния паркинг в Бургас? Искате ли подземен паркинг под градинката на хотел "България"? (анкета)
Тагове
обществено обсъждане подземен паркинг хотел българия
Коментари

Още от последните новини