В Бургас спазват заповедта... с маска под брадичката (снимки)

В Бургас спазват заповедта... с маска под брадичката (снимки)  - E-Burgas.com

Новата заповед на на здравния министър, която задължава всички граждани да носят маски на публични места, се спазва от бургазлии. Заповедта включва транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др. В нея изрично се споменава, че предпазното средство (маска или шал), трябва да покрива носа и устата на този, който го носи. 

Проверка на e-Burgas.com обаче показа, че маските масово се носят под носа или направо под брадичката, което на практика обезсмисля тяхната функция. Вероятно повечето хора носят маските си така, за да не им пречи да дишат, говорят или за да не им се запотяват стъклата на очилата. При влизане в търговски обект или друго закрито обществено място, маската се вдига над носа. Лекари обаче предупреждават, че пипането на маската с ръце е много лоша идеята, защото така тя може да се замърси и да стане по-скоро вредна за този, който я носи.

Засега не е ясно дали от полицията ще глобяват хората за неправилно носене на маски. От МВР вече заявиха, че няма да правят компромиси и всички нарушители на заповедта ще бъдат санкционирани. 

 

Галерия
Свързани статии
Детска учителка от Русе лепна коронавирус Отново ръст на заболелите с Covid-19, Бургас и Благоевград с най-много нови 16 са новозаразените случаи на коронавирус в Бургаско 81 деца от училища и детски градини са заразени от началото на учебната година Нови шест случая на Covid-19 в областта Кметът на Бургас: Няма паника в училищата, сигурно ще има и още случаи Равносметка: 80% по-малко чужденци и 8% повече българи по морето през юли 201 са новите случаи на Covid-19 у нас, в Бургаско - 12 Кунчев е против КПП-тата при нова вълна на вируса ЦАУ "Зора" затвори за граждани заради заразен служител
Тагове
маски коронавирус
Коментари

Още от последните новини