В Бургас спазват заповедта... с маска под брадичката (снимки)

В Бургас спазват заповедта... с маска под брадичката (снимки) - E-Burgas.com

Новата заповед на на здравния министър, която задължава всички граждани да носят маски на публични места, се спазва от бургазлии. Заповедта включва транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др. В нея изрично се споменава, че предпазното средство (маска или шал), трябва да покрива носа и устата на този, който го носи. 

Проверка на e-Burgas.com обаче показа, че маските масово се носят под носа или направо под брадичката, което на практика обезсмисля тяхната функция. Вероятно повечето хора носят маските си така, за да не им пречи да дишат, говорят или за да не им се запотяват стъклата на очилата. При влизане в търговски обект или друго закрито обществено място, маската се вдига над носа. Лекари обаче предупреждават, че пипането на маската с ръце е много лоша идеята, защото така тя може да се замърси и да стане по-скоро вредна за този, който я носи.

Засега не е ясно дали от полицията ще глобяват хората за неправилно носене на маски. От МВР вече заявиха, че няма да правят компромиси и всички нарушители на заповедта ще бъдат санкционирани. 

 

Галерия
Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощиеОт днес влизат нови правила за носенето на маскиАнгел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците643 са новите случаи на коронавирус435 са новозаразените с ковид у насВирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира321 са новозаразените с коронавирусПроф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ниОт днес маските не са задължителни, а желателниНовите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000
Тагове
маски коронавирус
Коментари

Още от последните новини