В Бургас спазват заповедта... с маска под брадичката (снимки)

В Бургас спазват заповедта... с маска под брадичката (снимки)  - E-Burgas.com

Новата заповед на на здравния министър, която задължава всички граждани да носят маски на публични места, се спазва от бургазлии. Заповедта включва транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др. В нея изрично се споменава, че предпазното средство (маска или шал), трябва да покрива носа и устата на този, който го носи. 

Проверка на e-Burgas.com обаче показа, че маските масово се носят под носа или направо под брадичката, което на практика обезсмисля тяхната функция. Вероятно повечето хора носят маските си така, за да не им пречи да дишат, говорят или за да не им се запотяват стъклата на очилата. При влизане в търговски обект или друго закрито обществено място, маската се вдига над носа. Лекари обаче предупреждават, че пипането на маската с ръце е много лоша идеята, защото така тя може да се замърси и да стане по-скоро вредна за този, който я носи.

Засега не е ясно дали от полицията ще глобяват хората за неправилно носене на маски. От МВР вече заявиха, че няма да правят компромиси и всички нарушители на заповедта ще бъдат санкционирани. 

 

Галерия
Свързани статии
Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая Глътка въздух в региона: Едва 34 новозаразени с ковид, нито един смъртен случаи Строги проверки в Бургас за носене на маски в магазините 88 са новозаразени в Бургаско, лек спад на новите случаи в страната Бургаска област осъмна с нови 110 случая на коронавирус 913 нови случаи на коронавирус у нас 105 нови души в Бургаско са с коронавирус, 1212 общо у нас Отново в изходна позиция: 131 нови случая на ковид в Бургас 910 новозаразени у нас, най-много в София и Бургас
Тагове
маски коронавирус
Коментари

Още от последните новини