В Бургас спазват заповедта... с маска под брадичката (снимки)

В Бургас спазват заповедта... с маска под брадичката (снимки)  - E-Burgas.com

Новата заповед на на здравния министър, която задължава всички граждани да носят маски на публични места, се спазва от бургазлии. Заповедта включва транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др. В нея изрично се споменава, че предпазното средство (маска или шал), трябва да покрива носа и устата на този, който го носи. 

Проверка на e-Burgas.com обаче показа, че маските масово се носят под носа или направо под брадичката, което на практика обезсмисля тяхната функция. Вероятно повечето хора носят маските си така, за да не им пречи да дишат, говорят или за да не им се запотяват стъклата на очилата. При влизане в търговски обект или друго закрито обществено място, маската се вдига над носа. Лекари обаче предупреждават, че пипането на маската с ръце е много лоша идеята, защото така тя може да се замърси и да стане по-скоро вредна за този, който я носи.

Засега не е ясно дали от полицията ще глобяват хората за неправилно носене на маски. От МВР вече заявиха, че няма да правят компромиси и всички нарушители на заповедта ще бъдат санкционирани. 

 

Галерия
Свързани статии
598 нови случая на ковид у нас Случаите на ковид в Бургас пак започнаха да се увеличават 827 са новите случаи на ковид в страната Коронавирусът погуби седем души в Бургаско Отново ръст на заразените с ковид, 566 за денонощие Ковид превзе отново всички общини в областта Девет общини в Бургаско без нито един случай на ковид, но смъртността не отстъпва 544 са новите случаи на ковид в страната, Бургас на второ място 15 нови случая на коронавирус в Бургас 552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат
Тагове
маски коронавирус
Коментари

Още от последните новини