Увеличават дистанцията между чадърите на плажа това лято?

Увеличават дистанцията между чадърите на плажа това лято? - E-Burgas.com

За целта на концесионерите ще трябва да бъде отсътепена над 50% от територията на плажната ивица

По това време на годината по традиция първите чадъри на плажовете у нас вече са поставени, но заради коронавируса голяма част от хотелите са затворени, достъпът до част от курортите временно е ограничен, разходките по плажовете на места са забранени, а брега пустее в слънчевите пролетни дни, пише Bgtourism.bg.

Законодателството предлага 50% свободна площ на плажовете в България и 50% платена. Една от идеите е да се направи промяна – концесионерите да ползват повече от тези 50% и дистанцията между чадърите да бъде по-голяма. Новината съобщи д-р Полина Карастоянова в предаването „Лице в лице“ по bTV. „Всички знаем, че тези 50% безплатна зона в голямата си част пустее“, допълни шефката на Националния борд по туризъм. Припомняме Ви, че тя обяви, че НБТ е предложил да отпаднат визите за руски туристи, както и да бъде подпомогната авиацията. Също така тя открехна вратата, че страната ни вече поглежда и към турски пазар с цел привличане на южните ни съседи за туризъм у нас.

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
Летен сезон 2020 море туризъм
Коментари

Още от последните новини