Ученици от Несебър спечелиха 60 медала на математическо състезание

Ученици от Несебър спечелиха 60 медала на математическо състезание - E-Burgas.com

60 медали спечелиха учениците от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър в първия дистанционен кръг на Международния турнир „Математика без граници“. Златните отличия са 23, сребърните – 17, а бронзовите – 20. С най-много медали се окичиха второкласниците – общо 29, като от тях златните са 13, а сребърните и бронзовите са по 8 броя.

В първия дистанционен кръг на международното математическо състезание „Математика без граници” взеха участие общо 93 ученици между I и VI клас от СУ ”Любен Каравелов” – Несебър. В рамките на 60 минути участниците в оспорваната надпревара решаваха тест от 20 задачи със свободен отговор. Според регламента при равен брой точки по-напред в класирането е този ученик, който е изразходвал по-малко време за решаването на задачите.

Международното състезание „Математика без граници“ се провежда в три дистанционни кръга и финал, който по традиция ще се проведе в Несебър в края на юни и началото на юли 2021 г.

Свързани статии
Бургаски окръжен съдия представи съдебната власт пред ученици Обявяват прием в три паралелки след завършен 7 клас в Несебър Учениците от Равда с инициатива за Апостола В Несебър вече ще могат да спортуват и през нощта Вятърът стовари част от покрива на блок върху улица в Несебър Община Несебър прие бюджет от 65,2 млн. лв. за 2021, ясни са и приоритетите "Бургасбус" учестява автобусите със завръщането на учениците в клас Несебър отличи най-добрите си спортисти за 2020 Затварят възлова улица в Несебър, за да сменят стълбове Ученици от Свети Влас дариха над 1300 лв. за нова линейка в Бургас
Тагове
ученици несебър
Коментари

Още от последните новини