Туристическото министерство ще инвестира в инфлуенсъри

Туристическото министерство ще инвестира в инфлуенсъри - E-Burgas.com

Трябват повече средства за българския туризъм, каза министърът на туризма Христо Проданов по време на блиц контрол в Парламентарната комисия по туризъм. И добави, че е важно да се направи задълбочен анализ в сектора, защото туризмът от години е подценяван финансово. Имаме най-ниския бюджет за туризъм, а в същото време имаме може би един от най-високите приноси към БВП. Той поясни, че ще се търсят възможности за развитие на Единната система за туристическа информация, за да се получават по-добри данни.     

В Министерство на туризма се прави стратегически анализ на националната рекламна кампания на база предложените в проектобюджета на министерството 18 млн. лева за тази година. Ще се вземат предвид досегашните добри практики, а негативните ще се прекратят, каза министърът, като доуточни, че ще се използва телевизионна и дигитална реклама, инфлуенсъри, журналистически турове и др. Когато проектобюджетът за 2022 г. бъде приет в Народното събрание, тогава ще бъдат оповестени по-подробно и дейностите, допълни той.

В рамките на отговора си на депутатски въпрос, министър Проданов заяви, че зимният сезон е по-добър от този през 2021 г., като посочи, че около два пъти и половина – три пъти повече са нощувките. Но изрази притеснение за дефицита на кадри в туризма и очакваните трудности от това през летния сезон, който вече чука на вратата.

Предприели сме стъпки, за да може най-късно до края на март да имаме зелени коридори и споразумения, за да има улеснен достъп до България, особено във връзка с Румъния и автобусния транспорт, като тестването за Ковид да става в страната, каза министърът в отговор на друг депутатски въпрос.

По темата за ваксинационната кампания, той сподели, че при 30 процента ваксинирани изглеждаме като несигурна дестинация. Едно от нещата, които гледат например немските туристи, е именно нивото на ваксинация и ние сме доста изостанали в това отношение, допълни министър Проданов.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа Туристическият бранш в Поморие: Липсата на спасители пак ще е сериозен проблем Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон
Тагове
туризъм инфлуенсъри
Коментари

Още от последните новини