Туристическият бранш в Поморие се надява през август да компенсират загубите до момента

Туристическият бранш в Поморие се надява през август да компенсират загубите до момента - E-Burgas.com

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова се срещна с представителите на бизнеса в Поморие вчера. В събитието участваха кметът на Поморие Иван Алексиев и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

В рамките на дискусията браншът представи пред министъра своите проблеми, притеснения и идеи. Те поискаха облекчаване на процедурите за категоризация и прекатегоризация, както и повече реклама на България. По техни данни сезонът е добър, предвид пандемията от COVID-19. Спадът е с 30%, но се надяват месец август да компенсира отчетените загуби до момента. Отделно настояха и за фокусиране на Министерство на туризма върху нишовите видове туризъм, които да разширят крилата на сезона и спомогнат за превръщането на страната ни в четирисезонна дестинация.

Присъстващите уточниха, че Поморие има изключителен потенциал за развитие на винения и баленео туризма, което би допринесло за стимулиране на пътуванията до морския град извън летните месеци.

„Вярвам, че съвместната ни дейност и конструктивен диалог ще продължат и занапред, за да преодолеем заедно трудностите на това необикновено лято и да гледаме напред към сезон 2021“, съобщи министър Николова.

Тя апелира бизнесът да се бори за всеки един турист, тъй като заради пандемията от COVID-19 спадът при посещенията на чужденци е 65%. Прогнозите ни сочат, че ще има значителен брой туристически пътувания на българи в страната, особено през август, изрази надежди вицепремиерът.

Тя представи и идеята за обновяване и дигитализиране на Туристическия информационен център (ТИЦ) в Бургас, по примера на София и Пловдив, който да бъде брандиран с логото на Министерството на туризма и да спомага за популяризиране на градския и шопинг туризма в града и региона.

По време на дискусията вицепремиерът разясни свършеното до момента и подетите от Министерството на туризма бъдещи инициативи.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие туризъм
Коментари

Още от последните новини