Тестват за коронавирус всички в старческите домове и приютите в областта

Тестват за коронавирус всички в старческите домове и приютите в областта  - E-Burgas.com

РЗИ започва изследване на персонала и живеещите във всички старчески домове на територията на Бургаска област, както и в центровете за настаняване от семеен тип.

По решение на общинският щаб още повече се затяга контрола по отношение на достъп и дезинфекционни мерки в Дома за възрастни хора „Цвета и Анка Върбанови“, както и в приюта за бездомни.

Изпратено е писмо до Министерството на здравеопазването със запитване за подновяване на рехабилитацията на деца с увреждания в Дома за медико-социални грижи „Вяра, Надежда и Любов“ и Дневен център за деца с увреждания / на Чадъра/.

От понеделник 220 потребители ще получават топъл обяд .

От хранителното дарение на стойност 300 000 лв. на „БМФ Порт Бургас“ пет пъти на ден се доставя топла храна на Центровете за настаняване от семеен тип  в града. Доставките ще продължат до септември. Община Бургас е изпратила писма до всички  училища и детски градини да подадат адресите на семействата, които са в затруднено положение. За 1200 от тях  са предвидени по два дарителски пакета от същото хранителното дарение, както и за още 1200 социално слаби граждани на Община Бургас.

Отделно се доставят хранителни пакети по програмата на Общински съвет за Covid 19, и от  другият дарителски фонд на общината.

От днес се извършва пълна дезинфекция на пунктовете на Детска-млечна кухня, където от понеделник родителите могат да получават храна за децата си.  Продължава дезинфекцията на спирки, подлези и пешеходни пространства с нов препарат, който осигурява много по трайна и устойчива защита. С него ще бъдат обработени и всички детски и спортни площадки.

70 служители на  Община Бургас и доброволци дежурят по парковете в Бургас и при установени драстични нарушения сигнализират органите на МВР.

Свързани статии
Лаборатории отказват да работят с безплатните антигени от държавата 16 вида бързи тестове ще се признават у нас Влизането у нас по три начина от 1 май Болници алармираха за фалшиви ковид тестове Най-после осигуряват безплатни COVID-тестове Здрави хора се редят на опашките пред COVID фургоните, идеята е само хора със симптоми След призива на премиера: От петък пунктове за COVID-19 пред болниците Спешна помощ ще прави бързи тестове за COVID-19 още в линейката Лекарите на първа линия срещу коронавируса получили 20 млн. лева Великобритания отчете най-големия брой починали от коронавирус в Европа
Тагове
covid-19 тестове
Коментари

Още от последните новини