СЗО: Най-лошото предстои

СЗО: Най-лошото предстои  - E-Burgas.com

"Това е вирус, който много хора продължават все още да не разбират" предупреди Тедрос Аданом Гебрейесус

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди, че най-лошото все още предстои във връзка с пандемията от коронавируса. Това предупреждение идва в момент, в който редица страни по света започнаха да облекчават ограниченията, въведени заради пандемията, предаде Асошиейтед прес, цитирани от "Дарик".

Ръководителят на СЗО не уточни защо смята, че пандемията, заразила близо 2,5 милиона души по света и отнела живота на над 166 000 души, може да се влоши. Някои обаче вече обърнаха внимание към бъдещо голямо разпространение на заразата в Африка, където здравните системи са по-малко развити.

Шефът на СЗО припомни, че преди век испанският грип е отнел живота на 100 милиона души по света.

"Но сега ние имаме технология, ние можем да избегнем подобно бедствие, ние можем да предотвратим този род криза", каза той.

"Вярвайте ми. Най-лошото е все още пред нас", заяви той.

"Нека да предотвратим тази трагедия. Това е вирус, който много хора продължават все още да не разбират", предупреди той.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини