Нов скандал зрее в Бургас: ГЕРБ скочиха на Мария Нейкова заради доноси

Нов скандал зрее в Бургас: ГЕРБ скочиха на Мария Нейкова заради доноси   - E-Burgas.com

Нов скандал е на път да узрее в Бургас след като от местната структура на ГЕРБ разпространиха позиция, в която остро критикуват областния управител на Бургас Мария Нейкова, обвинявайки я в създаване на доноси пред Министерски съвет.

Проблемът дошъл след оповестяването на стенограмата от „Дондуков“, от която станало ясно, че Нейкова е присъствала и нарочила местният директор на РУО Виолета Илиева в политическа дейност в рамките на ведомството.

Според ГЕРБ областният управител представил пред премиера Стефан Янев и министрите „анонимка“, в която заявява, че говори от името на учители, които „получавали депеши от шефката на Регионалния инспекторат на Бургас за посещения на предизборни събития”. Това било донос, неподкрепен с нито един факт или име.

„Нарочването на доказани професионалисти е похват използван във времена, които смятаме, че България отдавна е забравила. Обръщаме внимание на г-жа Нейкова да спазва елементарна професионална етика и преди да разпространява доноси да се запознае с постиженията на началното и средно образование в областта”, казват още от ГЕРБ.

В края на писмото те припомнят, че Мария Нейкова не е от Бургас, а от Стара Загора и преди да бъде назначена на сегашната си длъжност е преподавала в БСУ.

Свързани статии
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Мария Нейкова: За два месеца постигнахме успех по няколко важни за Поморие теми Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Мария Нейкова попари фирмата с незаконните чадъри и шезлонги в Несебър Мария Нейкова връща приемните в региона, първата среща с граждани е в Сунгурларе Мария Нейкова: Договорите за водно спасяване трябва да се подписват преди сезона Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител Пиян англичанин нападна с нож жена си в Сарафово и опита да се самоубие
Тагове
скандал Мария Нейкова ГЕРБ
Коментари

Още от последните новини