Започнаха обвиненията по казуса „Алепу“

Започнаха обвиненията по казуса „Алепу“ - E-Burgas.com

Длъжностно лице застава пред съда заради разрешително, Милен Ненчев ще пише доклад

Окръжна прокуратура – Бургас образува досъдебно производство за нарушени служебни задължения при издаване на Разрешение за строеж на името на „Алепу вилидж“ АД.

То е срещу длъжностно лице, нарушило служебните си задължения при издаване на Разрешително за строеж през септември 2018. Посоченото разрешително е издадено за Курортен комплекс „Алепу вилидж“ (етапно строителство) – Първи етап „Укрепване на свлачище“, Втори етап „Курортен комплекс“, находящ се местността Алепу, землище на град Созопол, с цел да бъде набавена облага за други лица, като от тези действия могат да настъпят немаловажни вредни последици.

Окръжна прокуратура – Бургас е разпоредила да бъдат изискани незабавно от Община Созопол заверени копия на издадените по този казус разрешения за строеж. Указано е да бъде изискана  и цялата документация, отразяваща резултатите от извършени проверки на място от РДНСК – Бургас, както и доклад от Началника на дирекцията Милен Ненчев.

Разпоредено е също така да бъдат разпитани всички лица, имащи отношение към предмета на досъдебното производство. Постановено е в хода на разследването да бъдат извършени и други действия, сред които назначаването на Тройна техническа експертиза, Съдебно-оценъчна експертиза и Екологична такава.

Свързани статии
Започва събарянето на скандалния строеж на "Алепу", оставят само подпорната част Наградиха бургаски прокурори по казуса "Алепу" ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в местността Алепу е нищожно Мария Нейкова: Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да спре ВАП: Разрешението на строежа на Алепу е нищожно Продължават проверките на Алепу Служебният екоминистър: Искам да съборя строежа на Алепу, но нямам правомощия "Изправи се! Мутри вън!" искат Комисия за "Алепу" и къщата в Барселона Кметът на Бургас Димитър Николов и активът на ГЕРБ протестираха на Алепу (Видео) Общественикът Здравко Василев от Приморско с позиция срещу брат си за скандалната "Подпорна стена" на "Алепу"
Тагове
алепу скандален строеж обвинение
Коментари

Още от последните новини