Старши комисар Калоян Калоянов: Задържани са всички замесени в катастрофата

Старши комисар Калоян Калоянов: Задържани са всички замесени в катастрофата - E-Burgas.com
Снимка bTV

"Полицаите, загинали при катастрофата с автобус в Бургас, са действали правилно. На секундата отиват към мястото, където се очаква да мине автобусът след получения сигнал." Това каза в ефира на bTV старши комисар Калоян Калоянов, който оглавява Областната дирекция на МВР в Бургас.

"Времето на пристигане почти съвпада с това на автобуса. Ясно е обозначен полицейски автомобил, основните сигнални лампи ясно се вижда много отдалеч. Но автобусът не е спрял въобще", добави Калоямов. 

Директорът на ОДМВР-Бургас сподели, че двамата служители не са имали нито едно наказание през годините, в които са работили в MBР.

Атанас Градев имал 18 години стаж в системата, през които е награждаван 17 пъти, а Йордан Илиев е награждаван 12 пъти през седемте си години стаж. "Министърът на вътрешните работи обяви в общ план мерките, които предстоят оттук нататък. Със сигурност ще се предприемат действия", заяви Калоянов. 

Директорът на бургаската полиция уточни, че са задържани всички, които по един или друг начин пряко или косвено са били ангажирани за този вид престъпна дейност, както за нелегалното преминаване през границата така и за възникналото пътнотранспортно произшествие са установени и са задържани. 

Свързани статии
Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник Общински автобус катастрофира в Бургас 65-годишна бургазлийка с 4 счупени ребра отказа хоспитализация след катастрофа Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Турски Хюндай връхлетя върху Ровър на жандармерията край Стоилово
Тагове
катастрофа трапезица калоян калоянов
Коментари

Още от последните новини