Прокуратурата натиска Ревизоро за проверки на скандалните строежи в Синеморец, чака резултати

Прокуратурата натиска Ревизоро за проверки на скандалните строежи в Синеморец, чака резултати - E-Burgas.com
Снимка Нели Дончева, АПБ

Екозащитници поискаха наказание за разрешилите строежи в природен парк "Странджа", а други пък подадоха сигнал за строителство в местността Рупите, в защитени територии и зони по "Натура 2000", показа репортаж на БНТ.

Според природозащитниците, строителството на частни имоти върху земеделска земя в местността "Поляните" край Синеморец , е пореден опит да се заличат и малкото останали незастроени части от южното ни Черноморие ,които са в Природен парк "Странджа".

"Драстичните нарушения са настоящото строителство на еднофамилна вилна сграда, която продължава да се строи точно в непосредствена близост до черноморския бряг", твърди Зорница Стратиева от Асоциацията на парковете в България.

"Бавно и постепенно тези земеделски земи край морето са станали урегулирани поземлени имоти на парче, на летящи хартийки,с подкрепата на общинските власти", алармира Николай Найденов от Синеморец.

Върховната административна прокуратурата сезира екоминистерството и дирекцията за строителен контрол и назначи проверка на строителните дейности в местността "Поляните" край Синеморец. Резултатите се очакват.

Свързани статии
Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Хотелиер на Бутамята за проверката на РИОСВ: Тук никога не е имало дюни, багерът е почиствал плажа РИОСВ: Оторизирана техника е нарушила дюни в Синеморец Започва събарянето на скандалния строеж на "Алепу", оставят само подпорната част Спират строежа на хотел над "Бутамята" РИОСВ излседва морската вода край Синеморец ВАП: Разрешението на строежа на Алепу е нищожно Призрачни бетонни скелети загрозяват Черноморието, а строежите продължават Спират строителството на хотела фантом над "Бутамята" Община Созопол: Преместваемите обекти на „Смокините“ са в концесията и са одобрени от държавата
Тагове
синеморец поляните строеж
Коментари

Още от последните новини