Прокуратурата натиска Ревизоро за проверки на скандалните строежи в Синеморец, чака резултати

Прокуратурата натиска Ревизоро за проверки на скандалните строежи в Синеморец, чака резултати - E-Burgas.com
Снимка Нели Дончева, АПБ

Екозащитници поискаха наказание за разрешилите строежи в природен парк "Странджа", а други пък подадоха сигнал за строителство в местността Рупите, в защитени територии и зони по "Натура 2000", показа репортаж на БНТ.

Според природозащитниците, строителството на частни имоти върху земеделска земя в местността "Поляните" край Синеморец , е пореден опит да се заличат и малкото останали незастроени части от южното ни Черноморие ,които са в Природен парк "Странджа".

"Драстичните нарушения са настоящото строителство на еднофамилна вилна сграда, която продължава да се строи точно в непосредствена близост до черноморския бряг", твърди Зорница Стратиева от Асоциацията на парковете в България.

"Бавно и постепенно тези земеделски земи край морето са станали урегулирани поземлени имоти на парче, на летящи хартийки,с подкрепата на общинските власти", алармира Николай Найденов от Синеморец.

Върховната административна прокуратурата сезира екоминистерството и дирекцията за строителен контрол и назначи проверка на строителните дейности в местността "Поляните" край Синеморец. Резултатите се очакват.

Свързани статии
Възстановиха движението на пътя Ахтопол - Синеморец Протестиращите в Синеморец: Строи се абсолютно незаконно с толеранса на местната власт МОСВ и ДАНС ще проверяват за незаконно строителство в Синеморец Собствениците на незаконни постройки по морето ще имат 14-дневен срок за доброволно премахване Морето взе нова жертва на Синеморец Започнаха обвиненията по казуса „Алепу“ Установиха множество нарушения в Росенец, Буджака и Обзор Протестиращи отидоха на плаж пред "подпорната стена" на Алепу Граждани се стягат и за масово плажуване край подпорната стена на Алепу Прокуратурата пак отива на Алепу
Тагове
синеморец поляните строеж
Коментари

Още от последните новини