След първо класиране: В кои детски градини в Бургас има места?

След първо класиране: В кои детски градини в Бургас има места?  - E-Burgas.com

Има свободни места в детските градини в комплексите „Изгрев“, „Славейков“ и „Зорница“ след края на първото класиране на приема на деца. Това съобщи Веселина Таралова, директор „Образование“ в Община Бургас, предаде радио „Фокус. 

 За самостоятелните детски ясли на територията на ТД „Приморие“ има 10 неприети деца в Детска ясла 1 , но на второ класиране ще се увеличат бройките. В Детска Ясла №5 Щурче също има 10 неприети деца, но има възможност да се приемат повече. Най-голям брой (50) на неудовлетворените желания на родителите има в Детска ясла 3. Таралова обясни, че ще се обявят 30 допълнителни места, а останалите 20 ще се пренасочат към Детска Ясла №5 Щурче.

„С директорите на трите ясли водим разговори и при първа възможност мисля, че ще приемем всички деца, така че родителите да са спокойни“, обясни Таралова. По думите й филиалът на ДГ „Ханс Кр. Андерсен“ се строи и много скоро ще е ясно кога ще приключат ремонтните дейности, за да може да се пренасочат деца и там. Таралова допълни, че в к-с ‘Меден рудник“ винаги е имало неприети деца, особено в детска ясла. С откриването на новото крило към ДГ „Чайка“ ще се сформират четири групи, от които три ще са яслени.

Таралова каза още, че в ДГ „Звездица“, както и във филиала на „Лермонтов“, има свободни места. Там ще се пренасочат неприетите деца от ЦГЧ.

Коментари

Още от последните новини