"Слънчев бряг" да се рекламира като курорт за белодробно болни искат хотелиери

"Слънчев бряг" да се рекламира като курорт за лечението на хора с белодробни заболявания. За това настояват в писмо до Министерството на туризма от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

"Фаталистични прогнози за развитието на туристическия бранш няма... Не сме преживели природно бедствие и туристическата инфраструктура не е унищожена. Туристическият бранш е готов да започне работа веднага след извънредното положение", каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

По думите му загубите за бранша за месец март са 48 млн. лева, като 30 млн. лева от тях са загуби на хотелиерите.

"Очакваните загуби за април са 65 млн. лева, за май - 92 млн. лева... Предложихме термина "14-а седмица", за да се ориентираме какво да правим като дейност в седмиците преди възстановяването на дейността. Смятаме, че до 44-тата седмица ще получим пълно стабилизиране на ситуацията", обясни той пред БНР, предаде dnes.bg.

По данни на БХРА преди 60 години "Слънчев бряг" е бил създаден като комплекс от хотели и санаториуми.

От Министерството на туризма да извършат проверка на данните, които показват, че той е бил създаден като балнеокурорт, а уникалната природа там има лечебна сила, настоя зам.-председателят на организацията хотелиерът Веселин Налбантов.

Междувременно интернет платформи за краткосрочно предлагане на наем стартираха инициативата за временен дом за всеки, който не желае да живее с по-възрастните си близки и иска да се самоизолира като превантивна мярка.

 

Свързани статии
Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Задържаха под стража обвиняемият за убийството в Слънчев бряг Бургаският съд наложи най-тежката мярка за двама сръбски каналджии Влакче с пиян водач се заби в магазин в Слънчев бряг, чужденка е с опасност за живота
Тагове
Слънчев бряг хотелиери мярка белодробни болести лечение
Коментари

Още от последните новини