"Слънчев бряг" да се рекламира като курорт за белодробно болни искат хотелиери

"Слънчев бряг" да се рекламира като курорт за лечението на хора с белодробни заболявания. За това настояват в писмо до Министерството на туризма от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

"Фаталистични прогнози за развитието на туристическия бранш няма... Не сме преживели природно бедствие и туристическата инфраструктура не е унищожена. Туристическият бранш е готов да започне работа веднага след извънредното положение", каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

По думите му загубите за бранша за месец март са 48 млн. лева, като 30 млн. лева от тях са загуби на хотелиерите.

"Очакваните загуби за април са 65 млн. лева, за май - 92 млн. лева... Предложихме термина "14-а седмица", за да се ориентираме какво да правим като дейност в седмиците преди възстановяването на дейността. Смятаме, че до 44-тата седмица ще получим пълно стабилизиране на ситуацията", обясни той пред БНР, предаде dnes.bg.

По данни на БХРА преди 60 години "Слънчев бряг" е бил създаден като комплекс от хотели и санаториуми.

От Министерството на туризма да извършат проверка на данните, които показват, че той е бил създаден като балнеокурорт, а уникалната природа там има лечебна сила, настоя зам.-председателят на организацията хотелиерът Веселин Налбантов.

Междувременно интернет платформи за краткосрочно предлагане на наем стартираха инициативата за временен дом за всеки, който не желае да живее с по-възрастните си близки и иска да се самоизолира като превантивна мярка.

 

Свързани статии
Към момента: Едва три хотела посрещат туристи в КК "Слънчев бряг" Полицаи сварили убиецът от Слънчев бряг със стегнат багаж, Павел остава в ареста (Снимки) Едва 20% от хотелите в Слънчев бряг са готови да отворят Удължават срока за кандидатстване по мярката 60 на 40 Нова канализация поема дъждовните води в КК"Слънчев бряг" през лятото Турция отваря границите за българи, нуждаещи се от лечение "Слънчев бряг" АД смъква с 50%цените на платеното паркиране и наем "тротоарна площ" Летният сезон започва от 1 юли Хотелиери: Слънчев бряг е полезен за лечение на вируси Безкрупулните похитители от Бургас остават зад решетките
Тагове
Слънчев бряг хотелиери мярка белодробни болести лечение
Коментари

Още от последните новини