Слабо затопляне и повече слънчеви часове през уикенда

Слабо затопляне и повече слънчеви часове през уикенда - E-Burgas.com

Oблачността днес ще се задържи по-често значителна със слаби превалявания главно в Североизточна България.

Минималните температури ще са от минус 6° до минус 1°, на морския бряг – около нулата, а максималните ще са между 3° и 8°, в североизточните райони, където ще продължи да превалява слаб сняг - от 1° до 3°, съобщава БНТ. Ще духа умерен северозападен вятър.

Облачно ще е през първата половина на деня и по Черноморието, със слаби превалявания от сняг по северното крайбрежие. След обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще бъде облачно, на много места със снеговалежи. Ще бъде и ветровито, ще духа умерен до силен северозападен вятър. Остава висока опасността от лавини извън обработените писти. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 0°, на 2000 м - около минус 8°.

В четвъртък и петък ще има променлива, често значителна облачност, но ще превалява главно в планинските райони. През почивните дни ще има повече слънчеви часове. Ще остане по-студено от обичайното за началото на март, макар че максималните температури бавно ще се повишават.

Свързани статии
Слънчево време край морето и днес По-високи температури днес, по морето остава слънчево Последен горещ ден, от неделя дъждове Утре до обяд слънце, следобед облаци и дъжд Започна кампанията за превенция на слънчевите изгарания (Снимки) Близо 40 градуса на места в първия ден на юли И днес ще е слънчево, температурите стигат до 34 градуса на места Слънчева събота, но с превалявания в части от страната Без валежи по морето днес Слънчевото и топло време продължава и днес
Тагове
затопляне слънце
Коментари