Слаб старт на сезона в Слънчев бряг и Несебър, празни ресторарнти и затворени магазини

Слаб старт на сезона в Слънчев бряг и Несебър, празни ресторарнти и затворени магазини - E-Burgas.com

Празни ресторанти, все още затворени магазини и тук там някой турист, разхождащ се по улиците – това е гледката в средата на месец май в един от най-популярните ни черноморски градове – Несебър, предаде репортер на БГНЕС.

Местните хора разказват, че миналата година по това време покрай Великденските празници, все пак е имало някакво раздвижване сред туристите, както и сега, но след Великден отново е празно.

Въпреки затоплящото се време, плажовете също са празни, няма дори шезлонги и чадъри, a туристическият сезон на практика стартира от 1 май.

Хората са наплашени покрай пандемията и предпочитат да си стоят вкъщи, смятат местните хотелиери и ресторантьори, които все пак се надяват с напредването на летния туристически сезон броят на почиващите да нарасне.

Същата е ситуацията и с намиращите се в близост курортни комплекси „Слънчев бряг“ и „Свети Влас“. Там гледката също е тъжна, особено вечерно време, когато дори рекламните надписи на някои хотели не светят.

Промяна в цените засега не се наблюдава, навсякъде могат да се забележат надписи „Дава се под наем“, а местните се опитват да привлекат повече туристи с безплатни паркинги.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Туристи отменят резервации по ски курортите заради липса на сняг Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Старт на зимния сезон в Банско В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято В Несебър започват нов еко проект край Кошарица
Тагове
сезон туризъм туристи лято несебър слънчев бряг
Коментари

Още от последните новини