Шефът на МВР не знаел за акцията срещу Мариан Колев и "Хиполенд"

Шефът на МВР не знаел за акцията срещу Мариан Колев и

Христо Терзийски е бил изненадан и ядосан от акцията в ”Хиполенд”. Това заяви собственикът на фирмата за детски играчки Мариан Колев. Припомняме, че вчера в обекта имаше огромна проверка от три инстанции, а акцията на НАП, ”Икономическа полиция” и Агенция ”Митници” съвпадна с изявление на Колев относно протестите и полицейското насилие.

"Бях изненадан, че министър ме търси по телефона. Човекът беше коректен и доста спокоен. Но ми сподели, че той самият е изненадан и ядосан от това, което се случва, защото то по някакъв начин компрометира усилията на ведомството, което управлява. Той не знаеше причината за тази акция. Не знаеше за тази дълга официална позиция, която впоследствие се коригира с още по-сложни думички. Тревожи ме една такава акция. Чудя се кой натиска копчета "Да", ако това не минава през главата на министъра", посочи пред bTV Колев.

Проверката бе прекратена още вчера. Националната агенция по приходите е устовила несъответствие от 9.60 лв. в касата на фирмата, като по всяка вероятност ще бъде съставен и съответният акт.

"Всеки би си помислил, че това не е нормално. Тези три институции по принцип са дръжни да извършват проверки. Колкото по-голяма е една фирма, толкова по-засилен трябва да е контролът. Тук изненада няма. Изненадата е, че три различни инстанции по едно и също време идват на проверка и съвсем случйно тя съвпада с мое изявление във Facebook от името на фирмата. Този пост имаше много реакции. Не виждам другап ричина. Съвпадения винаги се получават, но понякога случайностите са прекалено случайни...", коментира Колев.

Собственикът на "Хиполенд" благодари на всички граждани за показаната подкрепа.

Свързани статии
Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести Автоинструктори, студенти и полицаи излизат на протести днес 94-ти ден на протести срещу правителството Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео) Румен Радев: Оставката на правителството е единственият изход от кризата (Видео) Тома Биков: Няма да подаваме оставка 126 души са задържани при вчерашните протести 52-ри ден протести в столицата, блокадите остават Валентин Касабов за протестиращите: Време е стадото да се вкара в кошарата Протестиращи блокираха и КПКОНПИ
Тагове
хиполенд протести мариан колев
Коментари

Още от последните новини