Сериозен студ и сняг следващите дни

Сериозен студ и сняг следващите дни - E-Burgas.com
namoreto.bg

Север-северозападен вятър ще носи студ с температури дори в най-топлите часове на деня. В планините ще има снеговалежи, но най-вече в масивите на изток, сочи прогнозата на Dnes.bg. Заради вятъра е възможно натрупване на преспи и навявания по старопланинските проходи.

Минималните температури за днес са от 1 до -4 градуса, по Черноморието са плюс 2 до 3 градуса. През целия ден облачността ще бъде значителна. В Добруджа ще превалява слабо сняг, а дъжд и сняг ще вали по Черноморското ни крайбрежие.

Над западната половина от страната валежи не се очакват. Следобед за кратко в крайните западни райони облаците ще се разкъсват. Максималните температури в населените места са от 1 до 6 градуса, в крайните северозападни райони и по поречието на Дунав - 7-8.

Над планините ще има значителна облачност с валежи от сняг - главно над Източна Стара планина. Новата снежна покривка ще бъде от 5 до 7 см, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В петък, след временно спиране на снеговалежите, от север ще проникне по-влажен въздух. Ще се заоблачи и в Добруджа предиобед отново ще завали сняг. Валежните зони ще обхващат Дунавската равнина.

От север ще нахлува по-студен въздух, който ще понижи температурите през почивните дни, и те ще са в интервала 0 - 5-6 градуса. През уикенда в някои части на Западна България сутрин температурите ще паднат до -7 - -8 градуса.

В събота и неделя ще бъде студено и с превалявания от сняг, по-съществени в Предбалкана и в Стара планина. В понеделник нова студена вълна от север ще донесе снеговалежи. Температурите ще паднат до минус 7 - минус 8 градуса.


 

Свързани статии
Трайно обезкосмяване в лазерно студио "Marchelа" Над 4000 студенти не могат да се завърнат в общежитията си заради незавършени ремонти Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Жълт код за ниски температури в цялата страна Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима
Тагове
студ сняг
Коментари

Още от последните новини