Села в Бургаско не знаят за новите мерки

Села в Бургаско не знаят за новите мерки - E-Burgas.com
Снимка БНТ

Някои от по-малките населени места в Бургаска област все още не са запознати с новите ограничения срещи ковид, стана ясно от репортаж на БНТ. Докато заведенията на двете централни бургаски улици днес бяха полупразни в някой села хората не знаеха за мерките и си пиеха бирата в местните локали.

В село Изворище кафенетата не работеха, но пред най-големия хранителен магазин в центъра имаше поставени маси от бакалията. Оттам споделиха, че не знаят за правилата и ги научават от журналистите. В селото не се спазват и т. нар. "зелени коридори" за пазаруване от възрастните хора.

В поморийското село Каменар пред един от магазините също имаше маси, но от търговския обект не разрешаваха да се сяда. В друг магазин пък не са чували за "зелените коридори". В телефонен разговор кметът на селото Петко Петков увери, че от понеделник във всички магазини ще бъдат раздадени новите заповеди за спазване на противоепидемичните мерки.

Свързани статии
552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат Добри дни за бургаското летище: Очаква 6 400 чартъра през лятото Вицепремиерът Марияна Николова инспектира мерките на летище Бургас 535 нови случаи на ковид, променят мерките от февруари Бургаските ясли готови да приемат деца от 4-ти януари Мярката 60/40 остава сигурна до септември, въвеждат мярка 75/0 за затворените бизнеси Хипермаркетите и градският транспорт в Бургас изрядни - спазвали всички мерки Математик: До 7 януари ще разберем имало ли е големи празненства Костадин Ангелов уточни какво отваря и какво не от 4 януари Емил Коларов: На Нова година ще се празнува навсякъде и безконтролно
Тагове
изворище каменар мерки ограничения
Коментари

Още от последните новини