Села в Бургаско не знаят за новите мерки

Села в Бургаско не знаят за новите мерки - E-Burgas.com
Снимка БНТ

Някои от по-малките населени места в Бургаска област все още не са запознати с новите ограничения срещи ковид, стана ясно от репортаж на БНТ. Докато заведенията на двете централни бургаски улици днес бяха полупразни в някой села хората не знаеха за мерките и си пиеха бирата в местните локали.

В село Изворище кафенетата не работеха, но пред най-големия хранителен магазин в центъра имаше поставени маси от бакалията. Оттам споделиха, че не знаят за правилата и ги научават от журналистите. В селото не се спазват и т. нар. "зелени коридори" за пазаруване от възрастните хора.

В поморийското село Каменар пред един от магазините също имаше маси, но от търговския обект не разрешаваха да се сяда. В друг магазин пък не са чували за "зелените коридори". В телефонен разговор кметът на селото Петко Петков увери, че от понеделник във всички магазини ще бъдат раздадени новите заповеди за спазване на противоепидемичните мерки.

Свързани статии
Нова библиотека отвори врати в поморийския квартал Каменар (Снимки) Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Удължиха ковид мерките в цялата страна Още осем области връщат ковид мерките Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон От днес маските не са задължителни, а желателни Доц. Кунчев предупреждава за внимателно разпускане на мерките Край на всички ковид ограничения от 1 април Ново разхлабване на COVID мерките у нас
Тагове
изворище каменар мерки ограничения
Коментари

Още от последните новини