Села в Бургаско не знаят за новите мерки

Села в Бургаско не знаят за новите мерки - E-Burgas.com
Снимка БНТ

Някои от по-малките населени места в Бургаска област все още не са запознати с новите ограничения срещи ковид, стана ясно от репортаж на БНТ. Докато заведенията на двете централни бургаски улици днес бяха полупразни в някой села хората не знаеха за мерките и си пиеха бирата в местните локали.

В село Изворище кафенетата не работеха, но пред най-големия хранителен магазин в центъра имаше поставени маси от бакалията. Оттам споделиха, че не знаят за правилата и ги научават от журналистите. В селото не се спазват и т. нар. "зелени коридори" за пазаруване от възрастните хора.

В поморийското село Каменар пред един от магазините също имаше маси, но от търговския обект не разрешаваха да се сяда. В друг магазин пък не са чували за "зелените коридори". В телефонен разговор кметът на селото Петко Петков увери, че от понеделник във всички магазини ще бъдат раздадени новите заповеди за спазване на противоепидемичните мерки.

Свързани статии
Представиха нови мерки в подкрепа на бизнеса и работещите Кабинетът представя нови стимули в подкрепа на бизнеса Отпадат голяма част от ковид ограниченията Пускат 20 000 зрители за финала на Купата на "Васил Левски" Стадионите, образователните и езиковите школи отварят врати Търсим всевъзможни начини за облекчено влизане на туристи Проф. Кантарджиев: Притеснява ме отварянето на стадионите и нощните заведения От днес отпадат ограниченията за моловете Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания Гърция се отваря постепенно от началото на април
Тагове
изворище каменар мерки ограничения
Коментари

Още от последните новини