Сдружение изоставя базата си в Поморие, нямали време и средства

Сдружение изоставя базата си в Поморие, нямали време и средства - E-Burgas.com

Кметът Иван Алексиев отправи предложение към СНЦ „Зелени Балкани“ за партньорство и сътрудничество с Община Поморие за съвместни дейности, свързани с провеждането на образователни и природозащитни инициативи в Посетителски център „Поморийско езеро“ през идващото лято.

От „Зелени Балкани“ отказаха предложението с мотива за високата ангажираност на сдружението и липсата на време и ресурси за работа в Поморие.  Това се случва след по-малко от година откакто зелената организация шумно обяви, че са принудени да напуснат Посетителския център, след 10-годишното му управление.

„Договорът със Зелени Балкани беше прекратен през 2020 г., поради изтичане на срока му. Още тогава изразих пълна подкрепа и готовност за сътрудничество, за да съхраним постигнатото и да пазим природното богатство на Поморие. По тяхна молба, в началото на годината се сключи нов договор, с който Община Поморие предостави безвъзмезден достъп и работно помещение за осъществяване на образователни и информационни дейности. Но днес представител на “Зелени Балкани” заяви, че не могат да поемат грижа за Посетителския център, поради високата си ангажираност. Това за пореден път доказва едно – тези зелени организации са създадени и функционират единствено и само при наличието на подкрепящи ги фондове, с насочени към тях финансови ресурси, но когато става въпрос за реална работа, за природоопазване, за биоразнообразие и за грижа – те са твърде ангажирани“, каза кметът Алексиев.

Община Поморие ще продължи да развива дейността на Посетителски център  „Поморийско езеро“, който скоро ще отвори врати за гости и туристи на Поморие.

Свързани статии
Областният управител увери поморийци, че няма да толерира нарушения на закона (Снимки)30 санирани сгради ще променят облика на ПомориеОбластният управител Мария Нейкова ще изслуша проблемите на поморийциЕто кои са 13-те най-безопасни плажове у насШествие и концерт в Поморие на 24 майИскат най-тежката мярка за поредния морски дилърОсъждан помориец отново в сблъсък с Темида, ето какво намериха в дома му (Снимки)Стартира електронният прием на първокласници в ПомориеВ Поморие събраха над 6 тона ненужни електроуреди (Снимки)Поморие превръща в пешеходна зона възлов площад
Тагове
поморие зелени балкани сдружение база
Коментари

Още от последните новини