Съдът решава законна ли е "подпорната стена" на Алепу

Съдът решава законна ли е

Административният съд в Бургас решава законно ли е брегоукрепването, под формата на хотел, над бившия „Шофьорски плаж".

Това е второто заседание по казуса, след като в края на юли делото беше отложено заради липсата на представител на фирмата инвеститор.

От прокуратурата са на мнение, че липсва задължителната еко оценка за въздействието върху околната среда - за изграждане на хотел и считат разрешителното за строеж за нищожно, тъй като такова е било издадено за подпорна стена.

Държавното обвинение е образувало и досъдебно производство срещу главния архитект на Община Созопол през 2018 година - за нарушени служебни задължения при издаване на разрешението за строеж на етапното строителство на подпорната стена край Алепу.

Свързани статии
Протестиращите в Синеморец: Строи се абсолютно незаконно с толеранса на местната власт Изслушват Гешев днес, една от темите в доклада му е строителството по ЧерномориетоМОСВ и ДАНС ще проверяват за незаконно строителство в Синеморец Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъкаНови нарушения в разрешението за строеж на „Алепу“Намалят таксите за концесии на плажове у насДоброволци събраха 660 кг. боклук от плажа край крепост Акра Равносметка: 80% по-малко чужденци и 8% повече българи по морето през юлиЗазимен бар изгоря на Южния плаж в Приморско Доброволци ще почистват плажа до крепост Акра в края на лятото
Тагове
Алепу строителство плаж
Коментари

Още от последните новини