Съдът решава законна ли е "подпорната стена" на Алепу

Съдът решава законна ли е

Административният съд в Бургас решава законно ли е брегоукрепването, под формата на хотел, над бившия „Шофьорски плаж".

Това е второто заседание по казуса, след като в края на юли делото беше отложено заради липсата на представител на фирмата инвеститор.

От прокуратурата са на мнение, че липсва задължителната еко оценка за въздействието върху околната среда - за изграждане на хотел и считат разрешителното за строеж за нищожно, тъй като такова е било издадено за подпорна стена.

Държавното обвинение е образувало и досъдебно производство срещу главния архитект на Община Созопол през 2018 година - за нарушени служебни задължения при издаване на разрешението за строеж на етапното строителство на подпорната стена край Алепу.

Свързани статии
Община Созопол към Марияна Николова: Забранете дигите на плажове, които не са застрашени от ерозия Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки) Ще приключи "административния тенис" на плажовете в Бургас? Решават проблема с дъждовната вода Официално: "Подпорната стена" на Алепу е незаконна Пореден плаж на юг си търси стопанин Оставиха в ареста плажен крадец, тормозил Приморско цял месец Глобиха концесионера на плажа в Созопол със 7 300 лв. заради дигите Кметът Тихомир Янакиев опроверга концесионера: Няма щети по плажовете в Созопол Решават за концесията на шест плажа днес Глобяват концесионера на плажа в Созопол заради неизпълнения по договора
Тагове
Алепу строителство плаж
Коментари

Още от последните новини