Румен Радев: Оставката на правителството е единственият изход от кризата (Видео)

Румен Радев: Оставката на правителството е единственият изход от кризата (Видео) - E-Burgas.com
БГНЕС

Протестът е единствено възможното и оправдано гражданско действие срещу похищаването на българската демокрация. Дълг на всеки е да каже не на насилието, репресиите и беззаконието. Незабавната и безусловна оставка на кабинета е единственият изход от кризата". Това заяви президентът Румен Радев в специално изявление за медиите тази вечер.

"Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир, те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическото оцеляване. Затова призовавам ипротестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на компрометираната от корупция и насилие власт", каза още Радев.

Държавният глава коментира и случилото се по време на снощния протест и заяви, че "през изминалото денонощие властта е режисирила провокации, които са дали повод за масово и несъразмерно полицейско насилие над протестиращите и журналисти". Той нарече новата конституция, предложена от ГЕРБ "нелепа, но угодна за статуквото".

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Президентът кани ДПС на консултации Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната
Тагове
румен радев оставка протести правителство бойко борисов
Коментари