Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема!

Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема! - E-Burgas.com

С информационна брошура Изпълнителна агенция по горите отново се обръща към всички граждани да бъдат отговорни към българската природа, да се снабдяват само със законно добити дърва за огрев. Брошурата се разпространява чрез регионалните дирекции по горите като целта е тя да достигне до най-малките населени места в страната.

Проявявайте бдителност и отговорност: проверявайте маркирани ли са получените от Вас дърва за огрев; задължително изисквайте и съхранявайте оригинала на превозния билет, с който са доставени; проверявайте достоверността на билета на електронен адрес tickets.iag.bg; при основателни съмнения за незаконна сеч, транспорт, разпореждане с дървесина или други нарушения незабавно подайте сигнал на телефон 112.

Дървесина, която не е маркирана, не е придружена с превозен билет или имената и адреса на притежателя й не съответстват на вписаните в билета, подлежи на отнемане, а лицето, което я притежава – на глоба.

Предупредете своите близки и познати, особено по-възрастните! Не бъдете част от проблема!

Галерия
Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Над 60 експерти се включиха в Националното съвещание по стопанисване на горите
Тагове
горски проверки дървесина гори незаконна сеч
Коментари

Още от последните новини