Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема!

Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема! - E-Burgas.com

С информационна брошура Изпълнителна агенция по горите отново се обръща към всички граждани да бъдат отговорни към българската природа, да се снабдяват само със законно добити дърва за огрев. Брошурата се разпространява чрез регионалните дирекции по горите като целта е тя да достигне до най-малките населени места в страната.

Проявявайте бдителност и отговорност: проверявайте маркирани ли са получените от Вас дърва за огрев; задължително изисквайте и съхранявайте оригинала на превозния билет, с който са доставени; проверявайте достоверността на билета на електронен адрес tickets.iag.bg; при основателни съмнения за незаконна сеч, транспорт, разпореждане с дървесина или други нарушения незабавно подайте сигнал на телефон 112.

Дървесина, която не е маркирана, не е придружена с превозен билет или имената и адреса на притежателя й не съответстват на вписаните в билета, подлежи на отнемане, а лицето, което я притежава – на глоба.

Предупредете своите близки и познати, особено по-възрастните! Не бъдете част от проблема!

Галерия
Свързани статии
АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Над 500 машини чистят пътищата в страната Хипермаркетите и градският транспорт в Бургас изрядни - спазвали всички мерки Продължава подмяната на стари печки в Бургас, 89 семейства ще посрещнат зимата с екоуреди Проверяващи изненадаха зимните курорти на студентския празник Серия от проверки на магазини и язовири в Бургас в навечерието на Никулден Засилени проверки на БАБХ в дните преди Никулден 490 снегорини обработват пътищата у нас Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре Горски прекратиха поредната незаконна сеч
Тагове
горски проверки дървесина гори незаконна сеч
Коментари

Още от последните новини