Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема!

Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема! - E-Burgas.com

С информационна брошура Изпълнителна агенция по горите отново се обръща към всички граждани да бъдат отговорни към българската природа, да се снабдяват само със законно добити дърва за огрев. Брошурата се разпространява чрез регионалните дирекции по горите като целта е тя да достигне до най-малките населени места в страната.

Проявявайте бдителност и отговорност: проверявайте маркирани ли са получените от Вас дърва за огрев; задължително изисквайте и съхранявайте оригинала на превозния билет, с който са доставени; проверявайте достоверността на билета на електронен адрес tickets.iag.bg; при основателни съмнения за незаконна сеч, транспорт, разпореждане с дървесина или други нарушения незабавно подайте сигнал на телефон 112.

Дървесина, която не е маркирана, не е придружена с превозен билет или имената и адреса на притежателя й не съответстват на вписаните в билета, подлежи на отнемане, а лицето, което я притежава – на глоба.

Предупредете своите близки и познати, особено по-възрастните! Не бъдете част от проблема!

Галерия
Свързани статии
1000 дървета отсечени незаконно за седмица, замесени са и горски Обсъдиха спешни мерки по решаване на проблемите с горите Проверки ще тресат и Регионалното министерство Обявен е пожароопасен сезон за всички области в страната КЗП и БАБХ започват проверки в навечерието на Великден Комисията по ревизията започва с девет приоритета за четири години назад Масови проверки на агнешкото и яйцата преди Великден Полицията и РЗИ започнаха масови проверки на заведенията в Бургас БАБХ изненада заведения за хранене с над 1500 проверки Продължават проверките за работещи заведения
Тагове
горски проверки дървесина гори незаконна сеч
Коментари

Още от последните новини