Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема!

Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема! - E-Burgas.com

С информационна брошура Изпълнителна агенция по горите отново се обръща към всички граждани да бъдат отговорни към българската природа, да се снабдяват само със законно добити дърва за огрев. Брошурата се разпространява чрез регионалните дирекции по горите като целта е тя да достигне до най-малките населени места в страната.

Проявявайте бдителност и отговорност: проверявайте маркирани ли са получените от Вас дърва за огрев; задължително изисквайте и съхранявайте оригинала на превозния билет, с който са доставени; проверявайте достоверността на билета на електронен адрес tickets.iag.bg; при основателни съмнения за незаконна сеч, транспорт, разпореждане с дървесина или други нарушения незабавно подайте сигнал на телефон 112.

Дървесина, която не е маркирана, не е придружена с превозен билет или имената и адреса на притежателя й не съответстват на вписаните в билета, подлежи на отнемане, а лицето, което я притежава – на глоба.

Предупредете своите близки и познати, особено по-възрастните! Не бъдете част от проблема!

Галерия
Свързани статии
Горските се отчетоха с 7500 проверки и 115 акта за седмица Четири акта в Бургаско за незаконна дървесина, масови проверки в цялата страна РИОСВ: Печките на дърва и въглища са основният замърсител на въздуха у нас Бургас сред петте области с опасност от пожари Заведения с доставки до дома лъжат с ДДС, НАП подхваща тарикатите Големи пожари бушуват в Пловдивско Джип умишлено преминал през крака на полицай на път за Рилските езера Горските погват ловците в навечерието на новия сезон БАБХ налази Южното Черноморие Горивата остават под 1,80 лв. до края на лятото
Тагове
горски проверки дървесина гори незаконна сеч
Коментари

Още от последните новини