Ремонтират улици в айтоски села за над 330 хиляди лева

Ремонтират улици в айтоски села за над 330 хиляди лева - E-Burgas.com
село Поляново, снимка Google maps

Уличните настилки в айтоските села Поляново и Малка поляна ще придобият нов вид след като вчера бе подписан договор по проект от Прогрмата за развитие на селските райони между кметът на Айтос Васил Едрев и Местна инициативна група-Айтос.

Общата стойност на проекта е 334 957.38 лв., дейностите са за реконктрукция и обновяване на уличните настилки на двете малки села.

На подписването присъстваха Зам кметът на Община Айтос Мариана Димова, членовете на екипа на на СНЦ „МИГ-Айтос" с Изпълнителен директор Марийка Георгиева, екипът за проекти на Община Айтос, общински служители и граждани.

„Освен този проект, по първата процедура, е одобрен още един проект за реконструкция на тротоарните настилки на няколко улици в град Айтос. Като задължителна част от процедурата, в момента той е на проверка в ДФ "Земеделие". След проверката, ще бъде подписан административен договор и по този проект", заяви изп.директор на МИГ-Айтос Марийка Георгиева.

Проектът, за който беше подписан договорът за финансиране на ремонтите в селата Малка поляна и Поляново, попаднал в "извадката" на ДФ "Земеделие", тъй като и на извадков принцип се правят проверки на проекти от Фонда. Тези, които не попаднат в "извадката" се оценяват по общия ред, научи още НП.

"След дълга и упорита работа можем да кажем, че имаме Местна инициативна група, която активно работи за подобряване на състоянието и облика на своята територия. С обявяване на процедурите, приемането  на проектни предложения и финансирането им, СНЦ "МИГ-Айтос" има съществен принос за обединяване и мобилизиране на ресурсите от обществения, частния и НПО сектори в полза на гражданите", заяви кметът Васил Едрев.

От МИГ-Айтос уточниха още, че на 9 юни приключва вторият прием по мярка за маркетинг и преработка на селскостопанска продукция. Отворена е мярка, която е ориентирана към развитието на туризма. Там допустими кандидати са Община Айтос и юридически лица с нестопанска цел. Кандидатите могат да подават проектните си предложения чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) //eumis2020.government.bg/

Свързани статии
Метин Латифов, кмет на Карагеоргиево: Търся мнението на хората всеки ден Един работен ден на д-р Феим Мурад - желязна организация и условия, при която пациентът получава максимума Организират кампания за събиране на стари гуми в Айтос Айтозлия загина в катастрофа на "Тракия" край Карнобат Трима са пострадалите от катастрофата край Айтос (Снимки) Извадиха над километър бракониерски мрежи от Мандра, рибата отива в зоопарка в Айтос (Снимки) Искат постоянен адрес за шофьора на камиона-убиец в Айтос Продължава да е тежко състоянието на пострадалите в мелето в Айтос Стореж на нови детски градини и ремонт на училища предстоят в Айтос (Снимки) В Айтос готвят проект за строеж на нова детска градина
Тагове
айтос васил едрев
Коментари

Още от последните новини