Реакция: Повдигат обвинения срещу Живко Стоянов, разпорил котка пред магазин в "Лазур"

Реакция: Повдигат обвинения срещу Живко Стоянов, разпорил котка пред магазин в

Районна прокуратура-Бургас задържа Живко Стоянов, който разпори с нож котка пред магазин в бургаския ж.к. Лазур

Той е задържан за срок от 72 ч.На Стоянов е повдигнато бвинение в извършване на престъпление от общ характер, а именно, че на 07.10.2016г. около 16,35ч., в гр. Бургас, ж.к. „Лазур“, пред магазин „Болеро“, проявил жестокост към гръбначно животно – котка, като му причинил противозаконно смърт, по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост, като деянието е било извършено на публично място- престъпление по чл.325б, ал.2, т.2 и т.3, предл. първо, вр. ал.1 от НК, съобщават от пресцентъра на бургаската прокуратура.

За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1г. до 3г.

По данни на прокуратурата бургазлията е осъществил деянието в изпитателния срок на постановена му  осъдителна присъда за държане на наркотични вещества.

Днес (17.10.2016г.) Районна прокуратура –Бургас ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Точно затова настояха и потресени от нечовешката жестокост над животното над 50 бургазлии. Те се събраха на протест миналия петък пред сградата на съда, с искане Стоянов да бъде задържан и съден за деянието си.

 

Коментари

Още от последните новини