В Бургас става тясно за садиста Живко Стоянов (видео)

Убитата котка си имала стопани, които от пет години полагали грижи за нея

Настроенията срещу садиста Живко Стоянов, който уби по особено жесток начин котка в Бургас, стават все по крайни. Вече цяла седмица продължава негодуванието срещу убиеца на животното, като хората настояват той да бъде наказан с ефективна присъда и солена глоба. Само за няколко дни в интернет бяха събрани над 3600 подписа от хора, които искат да видят Живко в затвора. Други пък директно го заплашиха със саморазправа, ако съдът не си свърши работата. 

Днес на протест пред сградата на съда в Бургас се събраха близо 50 бургазлии. Според тях това престъпление е регламентирано в закона и извършителят му трябва да си поеме съответното наказание за него. 

На протеста присъстваха много майки с малки деца и домашни любимци. Според тях подобно зверство трябва да бъде публично порицано, защото в противен случай няма да бъде последното в Бургас. Те заявиха, че искат да възпитават децата си в любов към животните и не искат те да стават свидетели на убити котки и кучета, когато се разхождат по улиците. 

От протеста стана ясно още, че убитата котка не е била напълно безпризорна. Тя си е имала стопанка, които през последните години е полагала ежедневни грижи за нея. Животното е живяло в кашон пред магазина й, а от няколко месеца имало и малки котенца. От нейните думи стана ясно, че животното е било убито пред погледа на десетки бургазлии и малки деца, а разчлененият труп е стоял на улицата близо час. 

По-рано днес Районна прокуратура – Бургас също се активизира и одобри постановление за привличане като обвиняем на Живко Стоянов. То трябва да бъде връчено в срок от 3 дни от служителите на МВР, които имат задължението да установят местонахождението на бургазлията.

За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 г.

Според направена справка Живко Стоянов е осъществил деянието в изпитателния срок на постановена му  осъдителна присъда за държане на наркотични вещества.

Галерия
Коментари

Още от последните новини