Разширяват читалището в Каменар с нова постройка

Разширяват читалището в Каменар с нова постройка  - E-Burgas.com

Към съществуващата сграда на читалището в с. Каменар ще бъде изградена едноетажна пристройка към северната фасада. В новата част ще се разположат гримьорна, помещение за реквизит и стая за тихи игри. Входът на гримьорната ще е от изток, като за връзка със сцената ще се отвори врата на северната стена на сцената.

Това предвижда проектът на Община Поморие „Разширение и реконструкция на обект, свързан с културния живот в Община Поморие – сграда на Читалище „Просвета 1888” гр. Поморие, филиал с. Каменар“, който получи одобрение за финансиране посредством Стратегията за Водено от общностите местно развитие на „МИГ-Поморие“.

Изпълнението на проекта е заложено в Общинския план за развитие 2014-2020 г., като цели да се подобри физическата и жизнена среда в населените места извън общинския център, да се създадат условия за интегриране на групите в неравностойно положение, чрез осигуряване на общодостъпна градска среда, да осигури устойчиво развитие на туризма и балансирано териториално развитие. Специфичните цели на настоящия проект за разширение и реконструкция на читалището са подобряване качеството на живот в с. Каменар, насърчаване на социалното приобщаване и устойчивото икономическо развитие на територията на МИГ Поморие.

Продължителността на проекта е 24 месеца.

 

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
каменар поморие читалище
Коментари

Още от последните новини