Разкриха дейностите на задържаните от показния арест в Бургас

Разкриха дейностите на задържаните от показния арест в Бургас - E-Burgas.com

Бургската ОД на МВР и прокуратура разкриха детайли около престъпната дейност на лицата, задържани показно в центъра на Бургас преди 2 дни. На съвместен брифинг днес бяха изнесени доста любопитни и тревожни данни, касаещи дори насилие срещу ученици. 

Общо са задържани четири лица, като на трима от тях още днес ще им бъде търсена най-тежката наказателна мярка "Задържане под стража". Те са обвинени за изнудване чрез заплахи за нанасяне на посегателства срещу телесната неприкосновеност на лица и оказване на психологическо въздействие върху тях.

Батките са действали, като са принуждавали ученици са продават наркотични вещества, като са използвали заплахи и дори побой на набелязаните от тях жертви. Установени са два такива случаи, разкри директорът на ОД МВР комисар Калоян Калоянов. 

Другата дейност на ОПГ-то е да налага глоби на дилъри, които не се отчитат навреме. Тези глоби продължавали дълго време. Паралелно с това обвинените, установявали други "провинени" дилъри и ги принуждавали да им плащат т.нар. такса спокойствие. 

На брифинга стана ясно още, че в деня на арестите са били задържани общо 8 лица и е извършвано претърсване на домове и автомобили, като работата по събиране на доказателства в подкрепа на обвинителната теза, продължават.

 

 

Свързани статии
МВР със спецакция срещу лихвари в Карнобат Спецпрокуратурата погна група за изнудване със заплахи и насилие Удариха международна престъпна група за разпространение на ТВ канали (Видео) Задържаха член на бургаско ОПГ, обвиняват го в изнудване и рекет
Тагове
опг
Коментари

Още от последните новини