Проверки ще тресат и Регионалното министерство

Проверки ще тресат и Регионалното министерство  - E-Burgas.com

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова възложи на Дирекция „Вътрешен одит“ в министерството да извърши проверка на дейностите, свързани с контрола на изпълнението на проектите по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Целта е да се установи какво е наложило наемането на външни фирми за извършване на проверките на място при бенефициентите, при положение, че в Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“, която изпълнява функциите на Управляващ орган на програмата, има 67 експерта (31 в София и още 36 в регионалните звена на дирекцията), които следва да осъществяват контрола по изпълнение на проектите.

Проверката трябва да установи също какъв е общият размер на разходите за използване на услугите на външни фирми, за да се прецени по-точно целесъобразността на тяхното наемане.

Свързани статии
И зърнопроизводителите са против новата тол система 3 млрд. лева от Плана за възстановяване и устойчивост ще са в строителния сектор Агенцията по храните започна проверки по магазините Близо 130 акта при поредната серия проверки по горите Над 4000 проверки в горите за 4 дни Хиляди проверки и стотици актове на Агенцията по горите само за два дни Над 3500 проверки са извършили горските служители в страната Корнелия Нинова възложи проверки на всички бензиностанции и търговци на горива МРРБ разработва идеен проект за тунел при Прохода на републиката Засилени проверки за спазване на правилата по пътищата
Тагове
регионално министерство мррб виолета комитова проверки одит
Коментари

Още от последните новини