Протестиращи с викове "Оставка" посрещнаха прокурорите в "Бояна"

Протестиращи с викове
Снимка Евелина Стоянова

Под засилена полицейска охрана започна насрочената за 11 часа национална среща, организирана от обвинител №1 Иван Гешев, показа БНР. С възгласи „Мафия“ и „Оставка!“ демонстранти, организирани от младежката организация на „Да, България!“, посрещат прокурорите.

Движението в района е силно затруднено, заради което някои от поканените дойдоха със закъснение на прокурорското съвещание.

„Главният прокурор се връща от отпуск. Извикал е 700 прокурори и следователи в резиденция “Бояна”, Дом 2 за жив щит и демонстрация на сила. Гешев твърди, че така иска да защити независимостта на прокуратурата. Ние пък искаме да му кажем, че настояваме за неговата оставка и за реформи в прокуратурата.

Нека го посрещнем и му припомним какво скандират свободните граждани над 45 дни: Гешев е позор! Оставка“ – с този призив организаторите анонсираха проявата си.

Пред резиденция „Бояна“ те раздават жълти пликове с лика на Иван Гешев с надпис "оставка" и призовават прокурорите да проявят самоуважение и да не позволяват да бъдат използвани в едно събитие, което те оприличават на конференцията на ГЕРБ в „София Тех парк“.

В пликовете има писмо от лидера на „Да, България!“ Христо Иванов – близо 4 стр. обръщение към поканените на срещата прокурори.

Полицията е повече от демонстрантите. Обстановката към 11 часа е спокойна.

„Искаме да им кажем, че участват в абсурден сценарий, в който главният прокурор се опитва да консолидира своята позиция, а те трябва най-накрая да отворят диалога с хората, които са на улицата вече 47-и ден и да разберат какви са техните искания“, каза пред БНР една от протестиращите.

 

Свързани статии
Гешев: Службите бързо да разсеят съмненията за участието на страната ни във взрива на Кримския мост Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа ВСС не освободи Иван Гешев от поста му ВСС ще разгледа предложенията за предсрочно освобождаване на Гешев ВСС откри втора процедура за освобождаване на Гешев Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата Бургаската апелативна прокуратура с впечатляващ отчет за 2021 Магистрат от спецпрокуратурата получи "кърваво писмо" със смъртна заплаха Гласуват предсрочното освобождаване на Гешев Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват
Тагове
прокуратура гешев
Коментари

Още от последните новини