Протестиращи с викове "Оставка" посрещнаха прокурорите в "Бояна"

Протестиращи с викове
Снимка Евелина Стоянова

Под засилена полицейска охрана започна насрочената за 11 часа национална среща, организирана от обвинител №1 Иван Гешев, показа БНР. С възгласи „Мафия“ и „Оставка!“ демонстранти, организирани от младежката организация на „Да, България!“, посрещат прокурорите.

Движението в района е силно затруднено, заради което някои от поканените дойдоха със закъснение на прокурорското съвещание.

„Главният прокурор се връща от отпуск. Извикал е 700 прокурори и следователи в резиденция “Бояна”, Дом 2 за жив щит и демонстрация на сила. Гешев твърди, че така иска да защити независимостта на прокуратурата. Ние пък искаме да му кажем, че настояваме за неговата оставка и за реформи в прокуратурата.

Нека го посрещнем и му припомним какво скандират свободните граждани над 45 дни: Гешев е позор! Оставка“ – с този призив организаторите анонсираха проявата си.

Пред резиденция „Бояна“ те раздават жълти пликове с лика на Иван Гешев с надпис "оставка" и призовават прокурорите да проявят самоуважение и да не позволяват да бъдат използвани в едно събитие, което те оприличават на конференцията на ГЕРБ в „София Тех парк“.

В пликовете има писмо от лидера на „Да, България!“ Христо Иванов – близо 4 стр. обръщение към поканените на срещата прокурори.

Полицията е повече от демонстрантите. Обстановката към 11 часа е спокойна.

„Искаме да им кажем, че участват в абсурден сценарий, в който главният прокурор се опитва да консолидира своята позиция, а те трябва най-накрая да отворят диалога с хората, които са на улицата вече 47-и ден и да разберат какви са техните искания“, каза пред БНР една от протестиращите.

 

Свързани статии
Изслушват Гешев днес, една от темите в доклада му е строителството по Черноморието Искат постоянен адрес за шофьора на камиона-убиец в Айтос Асен, който потроши автомобил в Созопол, бе пожален с подписка Батката, натрошил с тръба стъклата на автомобил в Созопол, остава 72 часа в ареста Владимир Генчев остава в ареста заради вандалските си прояви в "Изгрев" Искат постоянен арест за Владимир, който потроши казина в "Изгрев" Рецидивист, изтормозил цяло село, отива 9 години в затвора Гешев: Проверяваме крадливи български политици, а не частни бизнеси Гешев: Мафия сме защото не допуснахме двойните стандарти Разкриха огромна наркооранжерия в Ямбол (Снимки)
Тагове
прокуратура гешев
Коментари

Още от последните новини