Протестиращи блокираха и КПКОНПИ

Протестиращи блокираха и КПКОНПИ - E-Burgas.com
БГНЕС

Поредна блокада на ключова институция предприемат тази сутрин участниците в продължаващите 43-ти ден антиправителствени протести в София, информира БНР. 

Представители на Сдружение БОЕЦ и симпатизанти се отправиха по бул. "Цар Освободител" към поредната, по думите им, институция - бухалка на мафията. Това е "блокада - изненада" номер 3. 

"Каузата ни е чиста и в това е силата ни", викаха те. 

Пред сградата на парламента те скандираха: "Мафия", "Уволнени сте", "Оставка", "Незабавни избори".

30 минути преди началото на работното време Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество беше блокирана, а на фасадата беше залепена табелка: "Офис на Пеевски. БОЕЦ срещу мафията".

"Всеки вносител на сигнал се превръща в мишена и жертва на мафията", казаха протестиращите и поискаха среща с последния председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров. 

"Ако това не се случи, ще имаме последната закрита институция от гражданите", казаха от БОЕЦ:

"Заявихме среща с Цацаров, среща, при която той да излезе тук при нас, при гражданите, и да даде отговор и отчет за своята дейност", заяви на мегафона Георги Георгиев от гражданското движение БОЕЦ.

Първите служители не бяха допуснати в сградата на Комисията, но не се стигна до сблъсъци. "Искаме гражданите да си върнем държавата", казаха от БОЕЦ, и скандираха "Свобода".

Свързани статии
Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести Цацаров погна Елена Йончева по казуса КТБ Автоинструктори, студенти и полицаи излизат на протести днес 94-ти ден на протести срещу правителството Шефът на МВР не знаел за акцията срещу Мариан Колев и "Хиполенд" Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео) Румен Радев: Оставката на правителството е единственият изход от кризата (Видео) Тома Биков: Няма да подаваме оставка 126 души са задържани при вчерашните протести 52-ри ден протести в столицата, блокадите остават
Тагове
протести кпконпи блокада
Коментари

Още от последните новини