Прокуратурата и БАБХ слагат лупа на търговците преди Великден, ето какво ще се проверява

Прокуратурата и БАБХ слагат лупа на търговците преди Великден, ето какво ще се проверява - E-Burgas.com
Снимка marica.bg

Прокуратура е разпоредила на БАБХ да извърши проверка на предлагани в търговската мрежа хранителни продукти, съобщиха от националното обвинение.

Целта е "генерална превенция спрямо некоректни практики от страна на търговци, производители и други лица по веригата на снабдяване в търговската мрежа". Поводът са публикации в медиите за недобросъвестна търговска практика за продажба на ярешко месо вместо агнешко.

Храните и продуктите, които ще се проверяват, са - агнешко месо, яйца, включително боядисани, както и боя за яйца. Контролните органи ще следят за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, коректното им етикиране и маркировка.

Указано е за всеки проверен обект да се изготвя доклад. Обобщена информация трябва да бъде предоставена на прокуратурата до 24 април.

Свързани статии
БАБХ започва проверки преди Великден Как ще се заплащa трудът по Великден Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Яйцата са рекордьор на поскъпването у нас Продължават проверките на ИАРА в региона ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден БАБХ засили проверките дни преди Никулден Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки)
Тагове
проверки великден бабх месо яйца
Коментари