Прогноза: Плащаме по 3,50 лв. за бензин в края на март

Прогноза: Плащаме по 3,50 лв. за бензин в края на март - E-Burgas.com

Държавата да създаде методика за определяне цените на горивата. За това настояват от Асоциацията на собствениците на малки бензиностанции. 

"Много са факторите, които определят цената на горивата. Например цената на тока, поддръжката на един обект, която никак не е евтина", посочи представителят на Асоциацията на търговците, производителите и вносителите на горива Георги Тенев в студиото на "България сутрин". 

По думите му някои бензиностанции са започнали да затварят. 

"В момента заради тежката регулация на сектора, икономическите оператори са поставени в една неконкурентна среда. Някои нормативни актове вменяват несвойствени задължения за бизнеса. На практика търговците на горива трябва да поддържат една сериозна администрация в своята малка фирма, за да отговорят на всички изисквания", коментира Георги Тенев пред Bulgaria ON AIR. 
Неговото мнение е, че дали ще има доставки, зависи от доставчиците. 

"Няколко от големите петролни бази спряха да обработват доставки за количество, което означава, че търговията на едро е замряла. Цената на горивата след две-три седмици ще е над 3,50 лв.", заключи гостът. 

Свързани статии
След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Радев: Бензинът в бензиностанциите на "Лукойл" вече е под 3 лева Прогноза: Цените на горивата от сега ще се запазят и през септември Отстъпката от 25 ст. на литър гориво влезе в сила Горивата у нас поскъпват със стотинка на ден Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Бензинът поскъпва още през идните дни
Тагове
бензин
Коментари

Още от последните новини